header

Glaskoning is bereikbaar op de volgende tijden:

Maandag:    9:00 - 12.30 uur & 13.00 - 17:00 uur
Dinsdag:     9:00 - 12.30 uur & 13.00 - 17:00 uur
Woensdag:  9:00 - 12.30 uur & 13.00 - 17:00 uur
Donderdag: 9:00 - 12.30 uur & 13.00 - 17:00 uur
Vrijdag:       9:00 - 12.30 uur & 13.00 - 17:00 uur

Telefoonnummer: 0318 -763 900 

BELT U MET EEN VRAAG OVER EEN BESTELLING? HOU UW BESTELNUMMER BIJ DE HAND.

Of mail naar: info@glaskoning.be 

Zorg ervoor dat u uw bestelling goed controleert! En met zorg samenstelt. Wijzigingen binnen 24 uur kunnen verwerkt worden na 24 uur is deze definitief en zijn er geen wijzigingen meer mogelijk. Moet u toch iets wijzigen brengt dit extra kosten met zich mee die wij doorbelasten.
U stuurt direkt na het verzenden van de bestelling een e-mail aan info@glaskoning.be. Hierin geeft u aan wat u fout heeft gedaan. Wij proberen ten alle tijden dit aan te passen en zullen u via email op de hoogte houden.

Spoedleveringen zijn ook mogelijk, maar brengen extra kosten met zich mee. Wilt u een order met spoed laten leveren, neem dan eerst contact met ons op over de mogelijkheden en de extra kosten.

MAATREGELEN CORONAVIRUS
Let op: Wij hebben helaas iets vertraging met de levering van ons glas. Houdt u rekening met een vertraging van 10 werkdagen bovenop de normale levertijden. Onze excuses voor het ongemak.

Wij verzoeken u vragen zoveel mogelijk per mail info@glaskoning.be te stellen. Telefonisch zijn wij beperkt bereikbaar, voor dringende vragen met betrekking tot bestellingen.

Wij hopen op uw begrip hiervoor. 

Zodra de leverdatum vanuit de fabriek bekend is zullen wij u hiervan op de hoogte brengen. Deze data zijn te allen tijde onder voorbehoud. Tijdens het productieproces kunnen problemen ontstaan, zoals ruitbreuk, waardoor de opgegeven leverdatum niet haalbaar is. Uiteraard doen wij ons best om dit te voorkomen.

De levertijd is afhankelijk van wat u heeft besteld. Afhankelijk van de voorraad op de afhaal lokaties en de routes die gereden worden kan de levertijd een paar dagen korten of langer uitvallen. Om de transportkosten zo laag mogelijk te houden proberen we leveringen in dezelfde hoeken zoveel mogelijk te combineren.

Zorg ervoor dat u uw bestelling goed controleert en met zorg samenstelt. Wijzigingen binnen 24uur kunnen verwerkt worden. Na 24 uur is deze definitief en zijn er geen wijzigingen meer mogelijk. Moet u toch iets wijzigen, dan brengt dit extra kosten met zich mee die wij doorbelasten.

ProductLevertijd
Glastoebehoren zoals kit, band en blokjes1-2 werkdagen
Spiegels met LED verlichting2-3 werkdagen (mits op voorraad in ons magazijn)
Enkel glas (float), gelaagd glas 33/2 & 44/2, enkel figuurglas5-12 werkdagen
Gelaagd glas dikker dan 44/210-15 werkdagen
Spiegels10-15 werkdagen
Draadglas10-15 werkdagen
Schuifloketten met enkel of gelaagd glas10-15 werkdagen
Isolatieglas, triple en zonwerend12-21 werkdagen
Geluidswerend glas12-25 werkdagen
Zonwerend12-21 werkdagen
Gehard- en diamantglas15-25 werkdagen
Beloopbare vloeren15-25 werkdagen
Glazen keukenachterwanden20-25 werkdagen
Monumentenglas20-30 werkdagen
Glas in lood20-30 werkdagen
Conforglace20-30 werkdagen
Brandwerend glas30-40 werkdagen
PP-slijpen2-5 werkdagen bovenop de aangegeven levertijd
Roeden en wienersprossen7 werkdagen extra op de aangegeven levertijd


Houdt u er rekening mee dat in vakantie periodes de levertijden uit kunnen lopen.

Het kan in een uitzonderlijk geval voor komen dat de glasorder geleverd is zonder dat u een leverdatum door heeft gekregen. Ondanks onze inspanningen kan dit niet altijd voorkomen worden.

Heeft u grotere ruiten besteld > 1,5 m2 dan dient er iemand thuis te zijn om te helpen bij het lossen. Een ruit van 1,5 m2 weegt al snel 35 kg en is daardoor niet alleen te tillen.

Controleer uw glasorder altijd op eventuele fabricagefouten.

De grote glasorders en order met grote ruiten worden geleverd op een glasblok. De glasbok dient u binnen 4 weken leeg te maken en af te melden. Daarna betaald u bokkenhuur á € 2,50 per dag. Woont u in een gebied waar transport door een vrachtauto met oplegger combinatie niet mogelijk is, dan dient u dit van tevoren aan te geven. Anders bestaat de kans dat uw bok ver van de gewenste losplek gelost wordt, dit kan niet de bedoeling zijn.

In onze inmeetinstructie vindt u de inmeetinstructie voor enkel glas, dubbel glas en glazen douchedeuren, -douchewanden, -binnendeuren, -voorzetramen, Conforglace®, schuifloketten, keuken achterwanden, vijverbeglazing en glazen wandconstructies. Lees dit door voordat u een bestelling plaatst.

Indien u een rooster bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

Lees hier de inmeetinstructies:

Inmeten glas voor in kozijnen
Inmeten glazen binnendeur
Inmeten glazen douchewand
Inmeten glazen douchedeur 
Inmeten keukenachterwand
Inmeten conforglace voor glazen kozijnen
Inmeten voorzetramen
Inmeten schuifloketten
Inmeten vijverbeglazing

Als glas wordt gesneden, ontstaan er scherpe randen. Voordat een glas vorm dan ook gebruiksklaar is, wordt deze geslepen en gepolijst. Bij deze bewerking wordt de dikte kant van het glas bewerkt zodat deze glanst en niet meer scherp is.
Naast de diktekant worden aan de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden twee kleine randjes geslepen om de scherpe randen te verwijderen. De gehele bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten. Als laatste gaat het glas in een was- en droogmachine.

Een facet is een schuin aflopende rand van een bepaalde breedte aan de rand van het glas. Vrijwel alle glassoorten in nagenoeg alle diktes kunnen worden voorzien van een geslepen facetrand. Omdat onder een bepaald aantal graden wordt geslepen, wordt de glas rand dunner naarmate het facet breder wordt. Hoe dikker het glas, hoe breder het facet gemaakt kan worden. Een facet kan zowel op een rechtlijnige als op een glasplaat met een afwijkende vorm uitgevoerd worden.
Afhankelijk van de glasdikte, zijn er  facetbreedtes mogelijk van 05 mm. t/m 45 mm

 

Bij bepaalde glastoepassingen, zoals o.a. hardglazen deuren en schuifloketten, is het noodzakelijk dat er gaten en uitsparingen t.b.v. het hang- en sluitwerk in het glas worden aangebracht.Voor het aanbrengen van deze gaten hebben wij een speciale glasboormachine, die onder een constante koeling die zowel vanaf de boven- als de onderzijde een gat in het glas boort.
Wij kunnen (verzonken) gaten boren in vele diameters, van 4 mm. tot en met 75 mm. Gaten kunnen geboord worden in glasdiktes variërend van 4 mm t/m 25 mm en in groot aantal gelaagde samenstellingen. Via de mail kunt u dan het beste even een vrijblijvende offerte opvragen.

Condensvorming op de buitenruit van de isolatieruit kan ontstaan bij een lage buitentemperatuur en een hoge relatieve luchtvochtigheid. Het risico op condensvorming is het grootst in de ochtenduren tijdens het voorjaar en het najaar. De condens verdwijnt zodra de buitentemperatuur stijgt en de luchtvochtigheid afneemt. Eventuele condensvorming komt niet door een fout in het product, maar is juist een gevolg van de zeer hoge warmte-isolatie van de beglazing.

Hoe beter het isolatieglas isoleert hoe groter de kans is dat dit verschijnsel zich voordoet. Bij een isolatieruit met een hoge isolatiewaarde is de invloed van de binnentemperatuur op de buitenruit het erg klein. Ofwel de binnentemperatuur heeft weinig invloed op de temperatuur van de buitenruit. De buitenruit blijft dus langer koud waardoor de kans op condensatie groter is geworden.
Zodra buiten de temperatuur toeneemt warmt ook de buitenruit van het isolatieglas iets op waardoor het condensatiepunt wordt verlegd en de kans op condensatie afneemt. Uiteraard speelt naast de buitentemperatuur de relatieve luchtvochtigheid een hoofdrol in dit proces.

De kans op condensvorming is te beperken door uw woning goed te ventileren. Dit kan bijvoorbeeld door het toepassen van een ventilatierooster op het glas. 

 

Condensvorming aan de kamerzijde ontstaat meestal bij een lage buitentemperatuur en een hoge relatieve luchtvochtigheid in de woning. Het aanwezige vocht condenseert dan op het koude glasoppervlak. Bij isolatieglas met een hoge isolatiewaarde (bijvoorbeeld HR++) is het risico op condensvorming het kleinst. Door de hoge isolatiewaarde van HR++ glas is de temperatuur van de binnen ruit hoger dan bij minder goed isolerend of enkel glas. De kans op condensatie neemt af naarmate de temperatuur van het oppervlak toeneemt. Uiteraard speelt ook de luchtvochtigheid in de woning een zeer belangrijke rol bij dit proces.

De kans op condensvorming is te beperken door uw woning goed te ventileren. Dit kan bijvoorbeeld door het toepassen van een ventilatierooster op het glas.

Glas is nooit helemaal kleurloos, maar heeft, afhankelijk van de dikte, altijd een bepaalde tint. Omdat voor grote ruiten dikker glas moet worden gebruikt dan voor kleinere ruiten, zijn kleine kleurverschillen mogelijk. Hoewel dit in de meeste gevallen niet als storend wordt ervaren, kunt u dit risico uitsluiten door alle beglazing in dezelfde glasdikten uit te voeren.

HR++ beglazing heeft door het toepassen van een coating op het glas een iets andere kleur dan gewoon isolerend dubbelglas. Het is mogelijk dat tussen de coatings van verschillende fabrikanten kleine kleurverschillen zitten. Bij vervanging van een bestaande ruit kan er dus een klein kleurverschil met de andere ruiten ontstaan.

Het kan lijken dat een ruit hol of bol staat en de spiegeling van beelden in de beglazing verbogen of doorgebogen zijn. Dit verschijnsel is niet te voorkomen en heeft te maken met de luchtdruk en temperatuur in de atmosfeer. Tijdens de fabricage wordt lucht tussen de twee glasbladen opgesloten. Bij verandering van de luchtdruk buiten verandert de luchtdruk tussen de glasbladen niet mee. Zo zal de ruit bol kunnen gaan staan wanneer de luchtdruk buiten lager wordt (lagedrukgebied) en hol kunnen gaan staan bij een hoge luchtdruk (hogedrukgebied).

Ook voor het onderhoud zijn normen en richtlijnen opgesteld. Voor u is belangrijk dat het schilderwerk, de kit en/of beglazingsrubbers (afdichting tussen de beglazing en het kozijn) in goede staat blijven en eventueel aanwezige beluchtingsgaten (openingen aan de buitenkant van het kozijn) schoon en open blijven. Ventilerende neuslatten dienen regelmatig aan de voor-/onderzijde gereinigd te worden zodat er een vrij luchtstroom onder het glas kan stromen.

Slecht onderhoud aan het kozijn verhoogt de kans op schade aan uw beglazing. Geadviseerd wordt om één jaar na plaatsing en vervolgens tenminste eenmaal in de drie jaar een inspectie uit te (laten) voeren.

Glaskoning geeft in de meeste gevallen tien jaar garantie op isolerend dubbelglas en HR++ beglazing. Deze garantie geldt uitsluitend voor het volledig dicht zijn van de eenheid. Dit betekent dat het doorzicht niet wordt verminderd door inwendige aanslag, condensatie, stof of aantasting van de coating tussen de glasbladen. Aan deze garantie is een aantal voorwaarden verbonden. Naast de voorwaarden met betrekking tot de plaatsing en de samenstelling van de beglazing, speelt de verplichting van goed onderhoud door de eigenaar ook een belangrijke rol.
Wanneer zich een defect voordoet binnen de garantieperiode, zal gekeken moeten worden waardoor het defect is ontstaan.

Dit kan zijn door:

 • een productiefout,
 • een plaatsingsfout
 • of onvoldoende onderhoud.

De garantie op isolerend dubbelglas is mede afhankelijk van de juiste plaatsing. Uitgangspunt bij het plaatsen van het glas dienen de thans geldende normen
en voorschriften (NPR 3577). In de praktijk blijkt dat er wel eens wordt afgeweken moet worden van de normen en voorschriften omdat bepaalde situaties dit verlangen. Het plaatsten van opdeklatten buiten is hier een duidelijk voorbeeld van. Niet iedere opdrachtgever wenst, bij de aanschaf van isolerende beglazing, zijn draaiende delen of deuren te vervangen.

Plaatsingsfout
Als degene die de beglazing heeft geplaatst een fout heeft gemaakt waardoor de beglazing binnen tien jaar defect raakt, is diegene volledig aansprakelijk. Zowel de vervangende beglazing als het plaatsen daarvan komen dan voor zijn rekening. Indien u zelf de beglazing heeft geplaatst zijn dan de kosten geheel voor uw rekening.

Onvoldoende onderhoud en veranderingen
Wanneer onvoldoende onderhoud is gepleegd en dit aanwijsbaar de oorzaak is van schade aan de isolerende beglazing, dan zijn de kosten voor de vervangende beglazing en het plaatsen daarvan voor uw rekening. Ook bij veranderingen of wijzigingen aan de beglazing die de oorzaak zijn van eventuele schade, bent u verantwoordelijk voor alle kosten.

Thermische breuk in glas ontstaat door temperatuurverschillen in het oppervlak van het glas. Wanneer er een temperatuurverschil van meer dan 30 graden Celcius ontstaat, kan een ruit op een bijzondere manier breken. Dit noemt men een thermische breuk. Een thermische breuk heeft een speciaal breukpatroon en is niet te vergelijken met het breken van glas door bijvoorbeeld het inslaan van de beglazing.

Een thermische breuk is te herkennen aan één breuklijn die loodrecht vanuit de rand van het glas begint en daarna in een grillige vorm verder loopt. Of er sprake is van een thermische breuk, kan het best door een vakman worden beoordeeld. Een thermische breuk is geen productfout, maar het gevolg van sterke temperatuursverschillen in het glas.

U kunt de kans op een thermische breuk fors verkleinen door:

 • Jaloezieën, lamellen of overgordijnen op enige afstand van de beglazing te plaatsen.
 • Verwarmingselementen niet te dicht bij de beglazing te plaatsen.
 • De Beglazing niet te beschilderen of te beplakken met plakfolie.
 • Geen grote voorwerpen te plaatsen aan de binnenkant, dicht achter de beglazing
 • Handelingen te voorkomen die tot een temperatuursverschil in de beglazing kunnen leiden (bijvoorbeeld een gerichte koudwaterstraal op een door de zon verwarmde beglazing)

Een thermische breuk kan worden voorkomen door gehard glas toe te passen. Gehard glas is speciaal behandeld glas dat tegen veel grotere temperatuurverschillen kan en daardoor minder gevoelig is voor een thermische breuk. In situaties waar het glas te maken kan krijgen met grote temperatuurverschillen is het raadzaam gehard glas toe te passen. Een ander belangrijk voordeel van gehard glas is dat het veiligheidsglas is en bij breuk in kleine veilige korrels uiteen valt en dus geen ernstig letsel veroorzaakt.

 

Voor het toepassen van veiligheidsglas is er een norm, de NEN 3569. Deze norm omschrijft exact waar en welke soort veiligheidsglas toegepast moet worden. Aan de hand van deze norm kunt u gemakkelijk zélf bepalen of in uw woning veiligheidsglas moet worden toegepast. Voor uw woning geldt dat wanneer de onderzijde van het glas zich tussen de 0 en 85 cm vanaf de vloer bevindt, dit veiligheidsglas dient te zijn. Tevens dient u bij alle balustrades, dakramen, daklichten en dakbeglazing (bijvoorbeeld van serres) veiligheidsglas toe te passen.

Tegen de financiële gevolgen van een ongeval met glas kunt u zich verzekeren, ook wanneer u aansprakelijk wordt gesteld voor een ongeval van een ander. Maar tegen verdriet en emotionele schade als gevolg van lichamelijk letsel of schuldgevoelens dat u het ongeval had kunnen voorkomen, kunt u zich niet verzekeren. Dergelijke ongevallen kunt u voorkomen door op de juiste plaats veiligheidsglas toe te passen. Voorkomen is immers beter dan genezen!

 

Interferentie is onder een bepaalde invalshoek zichtbaar in de vorm van petroleumachtige vlekken. Interferentie is een natuurkundig verschijnsel. Dit is iets anders dan vlekken die ontstaan door verwering, vlekken die er overigens hetzelfde uitzien. Interferentievlekken verplaatsen zich echter over het oppervlak door tegen de ruit te drukken; vlekken door verwering doen dit niet.

De kans op interferentie is gering wanneer er gekozen wordt voor een glassamenstelling met ruiten van verschillende dikte. Bij gecoatglas (bijvoorbeeld HR++) komt dit verschijnsel minder vaak voor. Een samenstelling van gelijke glasdikte kan bij dit type beglazing dan ook wel eens toegepast worden.

Door het uitloge van kalk uit steenachtige, cementhoudende mengsels, en beton kan er op glas schade ontstaat. Deze zo genaamde cementstrepen zijn meestal met normale
reinigingsmiddelen niet meer te verwijderen. Door onjuiste detaillering van de gevel kan het glas in aanraking komen met de uitlogende cementstof en kalkhoudend water. Deze
vervuiling zal op den duur een moeilijk te verwijderen cementafzetting en etsschade op het glas te zien geven. Voordat de herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd zal de oorzaak moeten worden opgelost. Soms is deze etsschade is nog te herstellen als het in een vroegtijdig stadium wordt geconstateerd en dus nog niet te ver is ingevreten in het glas.
De herstelmogelijkheden variëren van eenvoudig tot zeer agressief:

 • Bij de lichtere gevallen kunt u proberen de cementstrepen te verwijderen met WC-eend of een keramische kookplaatreiniger;
 • Bij wat zwaardere gevallen kunt u de verontreinigingen laten verwijderen door polijsten. Dit wordt meestal uitgevoerd door gespecialiseerd bedrijf met water waaraan puimsteenpoeder of ceriumoxide is toegevoegd;
 • Bij zware gevallen kan geprobeerd worden de verontreiniging met een etsvloeistof op basis van zoutzuur en fluorwaterstofzuur te behandelen. Het werken met etsvloeistoffen houdt een extra veiligheids- en gezondheidsrisico in en moet goed worden begeleid. Draag zuurbestendige kleding, handschoenen en een beschermingsmiddel voor de ogen en het gezicht en draag altijd een mondmasker.

Bij al deze werkzaamheden gaat het in eerste instantie om het verwijderen van de afzetting op het glas. Door na het verwijderen van de cementstrepen het glas te behandelen met een waterafstotende laag zal het glas minder snel vervuilen. Deze laag kan bij nieuw glas gelijk bij de fabricage vanuit de fabriek worden aangebracht, maar kan ook later door een gespecialiseerd bedrijf op de bestaande beglazing worden aangebracht

Het soortelijk gewicht van glas is 2500 gram per milimeter dikte per vierkante meter glas.(2,5kg/mm/m2).
Bijvoorbeeld: een ruit van 200 x 100 cm in de dikte 6mm weegt: 2×1 x6 x2,5= 30 kg.
Bij gelaagd glas tel je de dikte van de glasbladen bij elkaar op (de massa van de folie is ca.250 gram/m2 en wordt bij de berekening meestal verwaarloosd).

Gehard en gelaagd glas zijn beide veiligheidsbeglazingen met verschillende eigenschappen

KORT SAMENGEVAT:
Gehard glas breekt in tal van scherpe stukjes glas uiteen. Zijn gebruik is daarom verboden in toepassingen als balustrades of relingen, waarbij het risico dat men door een beglazing valt groot is. Gehard glas wordt bijvoorbeeld in glazen deuren of scheidingwanden gebruikt.

Gelaagd veiligheidsglas wordt vaak sandwichglas genoemd vanwege zijn samenstelling. Het betreft een assemblage van twee of meer glasbladen aan de hand van één of meerdere plastic tussenlagen van polyvinylbutyral (PVB) die enigszins “als een sandwich” tussen beide glasbladen worden geplaatst en die een opmerkelijke weerstand, adhesie en elasticiteit bieden.

De assemblage van het glas en de tussenlagen vormt een uiterst resistent en compact geheel. Indien het glas per ongeluk mocht breken, worden de scherven door de plastic tussenlaag vastgehouden. De glasscherven blijven als het ware aan de plastic tussenlaag “kleven”.

Opgelet ! voor inbraakvertragende, antidiefstal- en kogelwerende beveiliging is slechts een gelaagde oplossing mogelijk.

Meer dan 80% van onze tijd brengen we binnenshuis door. Voor sommigen, de jongeren en de ouderen, is dat zelfs meer. Wetenschappers hebben aangetoond dat blootstelling aan vervuilde binnenlucht negatieve gevolgen heeft voor de gezondheid. Beter geisoleerde huizen en een moderne levensstijl resulteren in een toenemende vochtigheidsgraad.
Het ventileren van huizen en kantoren is daarom essentieel voor de gezondheid van zowel het gebouw als de inwoners of gebruikers ervan. Activiteiten zoals verwarming, roken, koken, slapen, ..produceren vocht, geurtjes en vervuilde lucht.

Ventilatieroosters op het glas kunnen bijdragen aan de noodzakelijke luchtverversing. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, perfect inbraakveilig, vrij van regeninslag en insektenwerend. 

 

Bij het vervangen van uw beglazing zorgt Glaskoning er altijd voor dat de oude beglazing wordt afgevoerd. Glaskoning biedt uw oude beglazing aan voor recycling.

Kijkt u voor uitgebreide informatie op www.vlakglasrecycling.nl

De zon produceert een energie die in twee polen kan worden opgesplitst
- warmte (directe energie= korte golven – indirecte energie= lange golven)
- licht

Zonwerende beglazingen hebben ten doel de gratis instroom van zonnewarmte in het gebouw te remmen. Hun doeltreffendheid wordt meestal gemeten aan de hand van de zontoetredingsfactor (ZTA), met andere woorden het percentage zonne-energie dat door de beglazing wordt toegelaten.
Basisprincipes

1) Hoe lager de ZTA waarde van het glas is, hoe minder zonne-energie het glas doorlaat en hoe meer het glas tegen de zonneschijn beschermt.
2) Het is onmogelijk een lichtdoorlaat (LTA) van 100% te combineren met een zontoetredingsfactor van 0%. Hoe hoger de LTA is, hoe hoger ook de zontoetredingsfactor zal zijn en hoe minder doeltreffend de beglazing zal zijn op het gebied van zonwering. Een goede zontoetredingsfactor vereist met andere woorden altijd een zeker opoffering van licht.

Zontoetredingsfactor= verhouding tussen de totale hoeveelheid door de beglazing doorgelaten energie en de invallende energie
Ofwel ZTA= DET (Directe Energietransmissie) + ET (Energietransmissie als gevolg van de energie-absorptie of opnieuw uitgestraalde energie)

Als er condensvorming bij isolatieglas aan de binnenzijde van het dubbelglas ontstaat is de ruit lek. De condens is dan niet te verwijderen. Condensvorming aan de binnenzijde van isolatieglas kan ontstaan door achterstallig onderhoud of door een fabricagefout van de glasfabrikant. Het kan echter ook zijn dat de dubbele ruit aan het einde van zijn levensduur is (gemiddeld na 25-30 jaar)

Wat is herroepingsrecht en hoe gaat glaskoning hiermee om?

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@glaskoning.be Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. Glaskoning.be is niet verplicht op maat gemaakt produkten zoals glas terug te nemen. Het gaat immers om maatwerk en is daarom niet meer aan derden te verkopen of aan de fabrikant te retourneren. 
 

Modelformulier herroeping
Modelformulier voor herroeping

(dit formulier alleen invullen en terugzenden als u de overeenkomst wilt herroepen)

— Aan
Glaskoning.be
Max PLanckstraat 2A
6716 BE Ede
info@glaskoning.be
0031 (0) 318-763900

— Ik/Wij (*) deel/delen (*) u hierbij mede dat ik/wij (*) onze overeenkomst betreffende de verkoop van de volgende goederen/levering van de volgende dienst (*) herroep/herroepen (*):

— Besteld op (DD-MM-YYYY) :                                   
— Bestelnummer :
—  Ontvangen op (DD-MM-YYYY):
— Naam/Namen consument(en)
— Adres consument(en) :
— IBAN Rekeningnummer:
— Handtekening van consument(en) (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)
— Datum(DD-MM-YYYY):

Enkel en oud dubbel glas (Thermopane) zijn volledig achterhaald. 10 m² enkel glas vervangen
door HR++ isolatieglas verhoogt het comfort en bespaart circa € 140,- per jaar op stookkosten.

 

Enkel en oud dubbel glas (Thermopane)
Bij veel woningen en gebouwen van voor 1995 is nog eerste generatie dubbel glas (merknaam Thermopane) of zelfs enkel glas aanwezig. Zelfs het beste Thermopane (luchtspouw 12 mm) isoleert - naar huidige maatstaven - slechts matig. Enkel glas isoleert helemaal niet. Je stookt als het ware voor de buitenlucht en door het koudestralende glasoppervlak is van comfort geen sprake.
HR++ glas isoleert 50% beter
HR++ glas isoleert ruim 50% beter dan het beste eerste generatie dubbel glas. Hoe goed glas isoleert hangt af van de zogenaamde U-waarde (uitgedrukt in Watt per m2 Kelvin). Het getal geeft aan hoe groot de warmtestroom door een constructie is. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. HR++ glas heeft een U-waarde van circa 1,1. Dat is ruim 50% lager (beter) dan het beste eerste generatie dubbel glas met U-waarde 2,8. Enkel glas heeft een U-waarde van maar liefst 5,8.

 
Oppervlakte temperatuur beglazing
De afbeelding hierboven toont van vier typen beglazing de verschillen in oppervlakte temperatuur van het binnenblad. Bij een buitentemperatuur van 0 graden Celsius is bij HR++ 2-voudig glas de binnenblad temperatuur 17 graden. Dit benadert de ruimtetemperatuur van 20 graden waardoor koudestralend glasoppervlak - de veroorzaker van koude luchtstromen (tocht) - nagenoeg ontbreekt. Hierdoor zal het comfort aanzienlijk verbeteren. Toepassing van 3-voudig glas is alleen zinvol bij woningen en gebouwen die zijn gebouwd of gerenoveerd op Passiefhuisniveau. Hierbij is de gehele schil (vloer, gevels, ramen en dak) voorzien van extreem goede isolatie en kierdichting. Dankzij een uitgekiend zongeörienteerd ontwerp (bij nieuwbouw) is passieve zonnewarmte die via het glas binnenkomt bijna het gehele jaar toereikend voor ruimteverwarming. Een conventioneel verwarmingssysteem - zoals een cv-ketel met radiatoren - is dan overbodig.


HR++ isolatieglas: werking
Modern isolatieglas bestaat doorgaans uit twee glasplaten gescheiden door een spouwruimte van 9, 12 of 15 mm. Tot en met HR glas is de spouw gevuld met droge lucht. Vanaf HR++ wordt altijd een nog beter isolerend edelgas (Argon of Krypton) toegepast. Vanaf HR glassoorten is de spouwzijde tevens voorzien van een flinterdunne warmtereflecterende metaalcoating die zonlicht doorlaat, maar warmte uit het vertrek terugreflecteert. De effectiviteit van de coating en spouwdikte komt tot uitdrukking in de benaming. Zo bestaat er HR, HR+ of HR++. Bij het laatst genoemde type reflecteert de coating maar liefst 90% van de warmtestraling terug naar binnen. U kunt zelf controleren of dubbel glas een metaalcoating heeft. Wanneer u op 10 centimeter afstand van het glas een brandende aansteker houdt en naar buiten kijkt, dan ziet u 4 vlammetjes reflecteren. Zit er een coating op het glas, dan heeft de tweede of derde vlam een afwijkende kleur (meestal blauw/rose).

Het glas wordt bezorgt door Glasbezorgen.nl. Deze hebben meerdere specialistische wagens welke glas makkelijk kunnen vervoeren.
De wagens zijn voorzzien van een glasresteel welke het glas kan klemmen waardoor het breukgevraag geminimaliseerd is.

U dient rekening te houden dat bij ruiten > 25kg dat er iemand aanwezig om te helpem met tillen. De firma Glasbezorgen.nl heeft zelf glaszuigers bij zicht om dit correct uit te voeren.

Wanneer u onverhoopt toch afwezig bent vragen wij u om een aantal houtjes/planken klaar te leggen waar de ruit op kan staan zonder dat deze op de grond neer gezet hoeft te worden.