glaskoning-glas-balustrade-qrailing-compressed

Zonwerend glas

Het zonwerend glas is bij Glaskoning beschikbaar in verschillende diktes en gradaties van zonwering. Bovendien is het mogelijk om roeden of wienersprossen toe te voegen. Zonwerend glas met een zwarte spouw is ook verkrijgbaar. Aanvullende informatie over ons productassortiment vind je onderaan deze pagina.

VERLENGD: ACTIE 15% KORTING OP HR++ 1.0 

- Voer de kortingscode HRPP_15 in bij uw winkelmandje bij 'Cadeaukaart of kortingscode'
- Kortingscode geldig t/m 30 april 2024
- Enkel op product, niet op orderkosten

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product onder de configurator klik 'lees meer' ↓

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Uitleg typen glas
De glasdiktes variëren van 4 mm buiten en 4 mm binnenblad, de 4-4 variant, tot 6 mm buiten en 6 mm binnen. Dikker glas kan op aanvraag.

Voorbeeld: Opbouw 5-spouw -4 betekent het dat het buitenblad 5 mm dik is en het binnenblad 4 mm.  

De varianten met 33/1, 44/2, 55/2 zijn gelaagd glas. 33/1 betekent 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie. 

 Klik hier voor nog meer uitleg van de soorten gelaagd glas.

Klik op het oranje informatie icoontje hierboven voor meer informatie.
Kies hier de spouwbreedte

De spouw is de tussenruimte tussen de 2 glasplaten. ZHR++ geldt alleen bij een spouw van minimaal 13 mm. Wanneer de spouw kleiner is dan 13 mm spreekt men van ZHR+ glas. 

Ook zwarte spouw beschikbaar!
Geef hier de maat van uw glas op

De glasdiktes variëren van 4 mm buiten en 4 mm binnenblad, de 4-4 variant, tot 6 mm buiten en 6 mm binnen. Dikker glas kan op aanvraag. Voorbeeld: Opbouw 5-spouw -4 betekent het dat het buitenblad 5 mm dik is en het binnenblad 4 mm. 

Let op 2: Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. Krijgt u een foutmelding, dan moet u kiezen voor een dikker type glas. 

Lees hier de inmeetinstructie of bekijk de video.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie en andere belangrijke informatie. Afmetingen invullen in millimeters (mm), ZONDER decimalen. 100cm = 1000mm. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
Ander model selecteren
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?

Indien u een rooster via deze pagina bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas met betrekking tot het rooster. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen heeft, het juiste formaat van uw glas. Let op dat u wel de gebruikelijke omtrekspeling van het glas er zelf van af haalt.
Stangbediening rooster

Met een stangbediening kunnen ventilatieroosters op moeilijke plekken makkelijker bediend worden. De stang heeft standaard een lengte van 750 mm. 

U-rubber rooster

Universeel beglazingsrubber in de vorm van een U voor het plaatsen van ventilatieroosters zonder te hoeven afkitten. Door het rubber over uw isolatieruit te plaatsen en hierna de glasgoot van het rooster hier overheen te klemmen, zorgt u voor een water- en tochtdichte afsluiting.

Roeden en Wienersprossen

Let op: enkel mogelijk bij een minimale spouw van 12 mm. Meer informatie over roeden en wienersprossen vindt u onder de oranje 'i' hierboven en onder de configurator.
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Er zijn verschillende gradaties van zonregulering in ZHR++ glas. De zogenaamde zontoetredingsfactor geeft aan in welke mate het glas de zon weert, dit wordt uitgedrukt aan de hand van de LTA en ZTA waarden. Bijvoorbeeld: Zonwerend glas: 60/28

 • LTA 60%: De LTA geeft de hoeveelheid licht aan die het zonwerend glas binnenlaat. In dit voorbeeld laat het glas 60% van het licht door.
 • ZTA 28%: De ZTA geeft aan hoeveel zonnewarmte de beglazing binnenlaat. In dit voorbeeld laat het zonwerend glas 28% van de zonnewarmte binnen. 

Het aanbod van Glaskoning bestaat uit 4 verschillende soorten zonwerend glas:

 1. 60/32: deze variant heeft een lichtgrijze glans en is uitermate geschikt voor zuid- en westgevels, daken van serres, commerciële panden en panden die veel last hebben van zonlicht.
 2. 50/27: kwalitatief zonwerend glas met een lichtblauwe schijn. Te gebruiken bij zuid- en westgevels, serredaken, bedrijfspanden, gebouwen met zeer veel lichtinval.
 3. 70/40: Deze soort is vrij neutraal van kleur en is allround geschikt.
 4. 60/28: dit type heeft een lichtgrijze glans, te gebruiken voor west- en zuidgevels, serredaken, handelsgebouwen en panden die veel hinder van de zon ondervinden. 

Meer informatie en specificaties vind je hier. 

Het perfecte ZHR++ glas is afhankelijk van de grootte van de ruit. Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. De glasdiktes variëren van 4 mm buiten en 4 mm binnenblad, tot 6 mm buiten en 6 mm binnen. Dikker glas kan op aanvraag. Voorbeeld: Opbouw 5-spouw -4 betekent dat het buitenblad 5 mm dik is en het binnenblad 4 mm.

Opbouw 6-spouw -4 tot 3,1 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -5 tot 4,2 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -6 tot 5,5 m2 glasoppervlakte

Gelaagd isolatieglas:
Opbouw 33/1 - spouw - 33/1 tot 4 m2 glasoppervlakte (zijde niet > 3100 mm)
Opbouw 44/2 - spouw - 44/2 tot 5,5 m2
Bovenstaande samenstellingen zijn een advies van Glaskoning. Afwijking hiervan is je eigen verantwoordelijkheid. Let bij het invoeren van de maten dat je de juiste glasmaten invoert. Je haalt zelf de omtrekspeling ervan af. Klik hier voor de inmeetinstructie.

Let op: In verband met de (doorval)veiligheid moet gelaagd isolatieglas (veiligheidsglas) worden toegepast bij ruiten die beginnen lager dan 85 cm vanaf de grond. Dit kan aan de binnenkant, buitenkant of allebei.

De 6-33/1 variant wil zeggen: het buitenblad is 6mm dik en het binnenblad 33/1 gelaagd. 33/1 betekent: 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie.

TOTALE GLASDIKTE = BUITENBLAD + BINNENBLAD + SPOUW
Voorbeeld:

- 5-4 met spouw 13 is 22mm dik.
- 4-33/1 met spouw 7 is 17.3mm (de folie is 0.3mm dik)

Advies nodig? Neem contact op met onze klantenservice. Dan maken wij een sterkteberekening voor je voor het juiste glas.

ZONWEREND GLAS MET ROEDEN
Geef ramen een klassieke uitstraling met kruisroeden. Deze roeden zitten in het dubbele glas verwerkt. De roeden zijn verkrijgbaar in kleur RAL 9010 (wit) en RAL 9001 (crème wit) en in de breedte 26 mm. Overige RAL kleuren zijn leverbaar op aanvraag. Ook kunnen de roeden óp het glas worden aangebracht, dit zijn Wienersprossen, en die zijn verkrijgbaar in de breedte 24 mm en 30 mm. U dient de opplakroede om de Wienerspross te bevestigen apart te bestellen.

In de toeslagen vind je de opties om de vakverdeling (die aangegeven staat in vakken) te kiezen wij zorgen ervoor dat de roeden evenredig worden verdeeld over het raam. Let op: roeden zijn enkel mogelijk bij een minimale spouw van 12 mm.

Let op: Wanneer u roeden bestelt bij een smallere spouw dan 12 mm zijn wij genoodzaakt deze aan te passen naar de minimale spouw van 12 mm. Dit vormt helaas geen reden tot reclamatie.

Voorbeeld :     

Wienersprossen 30 mm 2B x 2H = 2 vakken breed en 2 vakken hoog (kruismodel waarbij bij de roeden gelijkmatig over het raam verdeeld worden)

Wienersprossen 24 mm 1B x 2H = 1 vak breed en 2 vakken hoog (er zit 1 liggende roede in die het raam in 2 vakken boven elkaar verdeeld)Bij het kiezen van zonwerend glas moet je rekening houden met de oppervlakte die je nodig hebt. Hoe groter het raam, hoe dikker de beglazing moet zijn. 

De glasdiktes van zonwerend glas variëren van 6 mm (buitenblad) en 4 mm (binnenblad) tot 6 mm (buitenblad) en 6 mm (binnenblad). Wij adviseren de onderstaande samenstellingen. Als je hiervan afwijkt, ben je zelf verantwoordelijk.

Opbouw 6-spouw -6 tot 5,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -5 tot 4,2 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -4 tot 3,1 m2 glasoppervlakte

Gelaagd isolatieglas:

Opbouw 44/2 - spouw - 44/2 tot 5,5 m2
Opbouw 33/1 - spouw - 33/1 tot 4 m2 glasoppervlakte (zijde niet > 3100 mm)

Let op: 
De totale glasdikte is de som van de dikte van het buitenblad, het binnenblad en de spouw. 
Bij ramen die lager dan 85 cm van de grond beginnen, moet in verband met (doorval)veiligheid gelaagd isolatieglas (veiligheidsglas) worden toegepast. Dit kan aan de binnenzijde, de buitenzijde of beide zijden zijn.
De 6-33/1-variant betekent dat de buitenplaat 6 mm dik is en de binnenplaat 33/1 gelaagd is. 
33/1 betekent: 2 glasplaten van 3mm dikte met 1 laag folie ertussen.

U-waarden zijn een maat voor de mate waarin warmte door een materiaal kan worden getransporteerd. Hoe lager de u-waarde, hoe beter het zonwerend glas isoleert.

Opbouw met spouw: 

 • 16 mm: ZHR++ met een U-waarde van 1,0
 • 15 mm: ZHR++ met een U-waarde van 1,0
 • 14 mm: ZHR++ met een U-waarde van 1,1
 • 13 mm: ZHR++ met een U-waarde van 1,1
 • 12 mm: ZHR+ met een U-waarde van 1,2
 • 9 mm: ZHR+ met een U-waarde van 1,5
 • 7 mm: ZHR met een U-waarde van 1,6

Merk op: bij een spouw van 13 mm of kleiner is het geen ZHR++ meer. 

Via onze webwinkel is het ook mogelijk om zonwerend glas in afwijkende modellen te bestellen. In het menu kan je de optie "Heeft u een afwijkend model" aanvinken. Vervolgens kun je een afwijkend model selecteren. Houd er rekening mee dat deze modellen getekend zijn met een buitenaanzicht.  

Met roeden geef je je zonwerend glas een unieke uitstraling. Roeden zijn latten die het raamoppervlak in kleinere ruiten verdelen. Deze latten worden in de dubbele beglazing verwerkt. De roeden zijn verkrijgbaar in crèmewit (RAL 9001) en in wit (RAL 9010), breedte: 26 mm. Andere kleuren zijn beschikbaar op aanvraag. 

Let op: roeden zijn enkel mogelijk bij een minimale spouw van 12 mm. Als je roeden bestelt met een spouw die smaller is dan 12 mm, zijn wij genoodzaakt deze aan te passen aan de minimale spouw van 12 mm. 

Bij Glaskoning kan je ook kiezen voor zonwerend glas met wienersprossen. Hierbij worden de roeden óp het raamoppervlakte aangebracht. De wienersprossen zijn beschikbaar in de breedtes 24 mm en 30 mm.  De opplakroede om de Wienerspross te bevestigen dien je apart te bestellen.

In onderstaande video’s toont Glaskoning je hoe je een glas correct kunt inmeten. 

Ben je op zoek naar zonwerend glas op maat? Dan ben je bij Glaskoning aan het juiste adres! Bestellen is erg eenvoudig via onze website. Aangezien onze voorraad rechtstreeks van de groothandel komt, betaal je altijd de laagste prijs. Houd bij het bestellen rekening met de omtrekspeling en controleer of je de juiste afmetingen hebt ingevoerd. De levertijd voor ZHR++ isolatieglas is tussen de 40-50 werkdagen. Vanwege drukte bij onze leveranciers zijn de levertijden langer dan normaal. Onze excuses voor het ongemak. Als je vragen hebt, neem dan contact met ons op via info@glaskoning.be of bel ons op: +31 318 76 39 00.