glaskoning-glas-balustrade-qrailing-compressed

Zonwerend glas

U profiteert bij ons altijd van meerdere voordelen. Bijvoorbeeld van de lage groothandelprijzen, maar ook van onze service ten aanzien van de levering. De levering gebeurt rechtstreeks vanaf de fabriek en wij bezorgen in heel België Zhr++ zonwerende beglazing. Ook met zwarte spouw beschikbaar!

LEVERTIJD: 12-21 werkdagen
Let op: Momenteel een vertraging van 5-7 werkdagen bovenop de aangegeven levertijd. 

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Uitleg typen glas
De glasdiktes variëren van 4 mm buiten en 4 mm binnenblad, de 4-4 variant, tot 6 mm buiten en 6 mm binnen. Dikker glas kan op aanvraag.

Voorbeeld: Opbouw 5-spouw -4 betekent het dat het buitenblad 5 mm dik is en het binnenblad 4 mm.  

De varianten met 33/1, 44/2, 55/2 zijn gelaagd glas. 33/1 betekent 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie. 

 Klik hier voor nog meer uitleg van de soorten gelaagd glas.

Klik op het oranje informatie icoontje hierboven voor meer informatie.
Kies hier de spouwbreedte

De spouw is de tussenruimte tussen de 2 glasplaten. ZHR++ geldt alleen bij een spouw van minimaal 13 mm. Wanneer de spouw kleiner is dan 13 mm spreekt men van ZHR+ glas. 

Ook zwarte spouw beschikbaar!
Geef hier de maat van uw glas op

De glasdiktes variëren van 4 mm buiten en 4 mm binnenblad, de 4-4 variant, tot 6 mm buiten en 6 mm binnen. Dikker glas kan op aanvraag. Voorbeeld: Opbouw 5-spouw -4 betekent het dat het buitenblad 5 mm dik is en het binnenblad 4 mm. 

Bekijk hier de inmeetinstructie.

Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Let op 2: Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. Krijgt u een foutmelding, dan moet u kiezen voor een dikker type glas.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?
Huizen en kantoren zijn steeds beter geïsoleerd. Dat resulteert in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren voor schone lucht is goed voor je gezondheid. Je kunt eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven je ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Ook voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend.

Indien u een rooster bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.
Stangbediening rooster

Met een stangbediening kunnen ventilatieroosters op moeilijke plekken makkelijker bediend worden. De stang heeft standaard een lengte van 750 mm. 

U-rubber rooster

Universeel beglazingsrubber in de vorm van een U voor het plaatsen van ventilatieroosters zonder te hoeven afkitten. Door het rubber over uw isolatieruit te plaatsen en hierna de glasgoot van het rooster hier overheen te klemmen, zorgt u voor een water- en tochtdichte afsluiting.

Roeden en Wienersprossen
Let op: enkel mogelijk bij een minimale spouw van 12 mm. Meer informatie over roeden en wienersprossen vindt u onder deze configurator.
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Het biedt meerdere voordelen om zonwerend glas te plaatsen in ruimtes, waarin de zon lange tijd door de ramen schijnt. Het materiaal is zo ontwikkeld, dat de warmte buiten wordt gehouden, maar het licht wel naar binnen schijnt. Zeker in periodes dat de temperaturen tot grote hoogte stijgen, is het prettig om de warmte buiten de deur te houden, maar wel optimaal van het zonlicht te profiteren. Dankzij recente technologische ontwikkelingen, kunnen zeer speciale coatings worden aangebracht op blank glas. Deze worden verwerkt in vier seizoenen glas dat hiermee in staat is om het daglicht in ruime mate toe te laten en tegelijkertijd het grootste deel van de zonnestraling tegen te houden.
Van hinderlijke schitteringen door het zonlicht dat door de ramen schijnt, hebt u geen last meer met deze glassoort. Het materiaal verschilt van standaard glas doordat er sprake is van speciale coatings en metalen die extra toegevoegd zijn. Het zonlicht kan daardoor geabsorbeerd of weerkaatst worden. In vergelijking met standaard dubbel glas kan zonwerend glas tot wel zestig procent van de warmte filteren. Er zijn nog meer voordelen, want met de keuze voor dit type glas hebt u geen andere vorm van zonwering meer nodig in de betreffende ruimte om de warmte tegen te houden.

Er is nog een kenmerk dat van toepassing is op zonwerend glas en waar u altijd van profiteert. Dat zijn namelijk de isolerende eigenschappen die zowel in de zomer als in de winter van toepassing zijn. Op warme dagen blijft de warmte buiten, zodat er geen of minder koeling binnen nodig is. In de winterperiode geldt dat het glas de warmte binnenshuis houdt, zodat er zelfs mee bespaard kan worden op de kosten van energie. Het zonwerend glas dat u online bij Glaskoning kunt bestellen is Zhr ++ glas en is in verschillende diktes leverbaar. U hoeft alleen maar de gewenste dikte te selecteren van het zonwerende dubbel glas en de spouwbreedte aan te geven en uiteraard de maten in breedte en hoogte te vermelden. Zo eenvoudig is het om bij Glaskoning een bestelling te plaatsen. Maak uw keuze en profiteer van onze service, prijs en snelheid.
Er zijn bij zonwerend glas verschillende gradaties van zonwerendheid. De een doet wat meer dan de ander. Dit wordt uitgedrukt in de LTA / ZTA waarde.
LTA staat voor hoeveel licht het zonwerend glas doorlaat en de ZTA staat voor hoeveel zonnewarmte hij doorlaat.
een voorbeeld:
Zonwerend 70/40
LTA is 70% : dit is het % aan licht wat dit type doorlaat
ZTA is 40% : dit is het % aan warmte wat dit type doorlaat

Wij bieden bij Glaskoning een 4-tal types aan:
70/40 : vrij neutraal van kleur, te gebruiken voor alle toepassingen
60/28 : licht grijze schijn eroverheen, te gebruiken voor zuid/West gevel , serredaken , bedrijfsgebouwen, gebouwen die veel hinder ondervinden van de zon
50/27 : licht blauwe schijn eroverheen, te gebruiken voor Zuid/West gevel , serredaken , bedrijfsgebouwen, gebouwen die veel hinder ondervinden van de zon
60/32 : licht grijze schijn eroverheen, te gebruiken voor Zuid/West gevel, serredaken , bedrijfsgebouwen , gebouwen die veel hinder ondervinden van de zon

Daarnaast zijn de volgende opties mogelijk:
· Ventilatierooster (wanneer u het plaatst in de buitengeven , maar toch wilt ventileren)
· Kruishouten toepassen ; zie onder het voorbeeld voor het ingeven van de vakverdeling.
· Modellen ; Hier kunt u de ruiten ingeven die een afwijkende vorm hebben, het aanzicht
is een buitenaanzicht.

Bij www.Glaskoning.be is het nu heel simpel om HR glas met ingewerkte kruishouten te bestellen. Bij de opties vind u de vakverdeling (die aangegeven staat in vakken) te kiezen en dan worden de Roeden evenredig verdeeld naarmate de verdeling. De Roeden zijn verkrijgbaar in kleur RAL 9010 (wit) en RAL 9001 (cremewit) in de breedte 26 mm. En de ingewerkte kruishouten ten behoeve van valse kruishouten (Wienersprossen) zijn te verkrijgen in de breedte van 24 mm en 30 mm waarbij een valse kruishouten op het glas geplakt dient te worden (exclusief).
U dient rekening te houden met een minimale spouw van 12 mm om roeden in welke vorm dan ook toe te passen. Wanneer uw bestelling met een dunnere spouw wordt besteld dan passen wij deze aan naar de dunst verkrijgbare spouw van 12 mm. (Dit vormt geen reden tot reclamatie)
Voorbeeld :
Wienersprossen 30 mm 2B x 2H = 2 vakken breed en 2 vakken hoog (kruismodel wijbij de roeden gelijkmatig verdeeld worden)
Wienersprossen 24 mm 1B x 2H = 1 vak breed en 2 vakken hoog (er zit 1 liggende roede in die het raam in 2 vakken boven elkaar verdeeld)

Opbouw 4-spouw -4 tot 1,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 5-spouw -4 tot 2,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -4 tot 3,1 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -5 tot 4,2 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -6 tot 5,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 33/1-spouw - 33/1 tot 4 m2 glasoppervlakte (zijde niet > 3100 mm)
Opbouw 44/2-spouw-44/2 tot 5,5 m2
Bovenstaande samenstellingen adviseren wij als Glaskoning, Zelf gekozen afwijkingen hierin zijn op eigen verantwoordelijkheid.