glaskoning-glas-balustrade-qrailing-compressed

Glazen balustrade

Voor glazen balustrades adviseren wij om gehard/ gelaagd glas te gebruiken. Dit glas combineert de doorvalveiligheid van gelaagd glas met de sterkte en flexibiliteit van gehard glas. Deze eigenschappen maken gehard/ gelaagd glas een erg geschikte optie voor balustrades. 

Naast glas voor balustrades en glasklemmen bieden wij ook een vloerprofiel aan voor het plaatsen van een balustrade. Klik hier om ons aanbod het profiel te bekijken. 

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
WELK TYPE GLAS WIL JE BESTELLEN?
Rand afwerking

Wat is 'PP slijpen'?

Als glas wordt gesneden, ontstaan er scherpe randen. De snijrand kan worden bewerkt zodat deze minder scherp en dus veiliger is. PP slijpen betekent dat aan de snijrand de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden worden geslepen om de scherpe randen te verwijderen. De gehele bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten. Als laatste gaat het glas in een was- en droogmachine.

Wij adviseren bij balustrades altijd een rand afwerking te selecteren, zodat de randen niet scherp zijn en mooi zijn afgewerkt. Wij hebben deze optie op deze pagina standaard aan staan zodat u het niet kunt vergeten.
Geef hier de maat van je glas op

Indien u de balustrade gaat plaatsen met het Vetromount systeem, raden wij aan om panelen met een breedte van max 1000 mm aan te houden en tussen de panelen een speling van 5 mm aan te houden. Voor het Vetromount systeem kunnen panelen met een hoogte van max 1300 mm gebruikt worden. 

Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult. Dus: 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Hier kunt u alleen gebruik maken van numerieke waardes. Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.
mm
mm
Bevestiging glasklemmen

Naast glasklemmen bieden wij ook het Bohle Vetromount profiel aan. Dit is een vloerprofiel die gebruikt kan worden voor een balustrade. Klik hier om ons aanbod van dit profiel te bekijken, of hier als u het voor levering in België wilt bestellen.

U kunt het balustrade glas eventueel plaatsen met RVS glasklemmen. Deze zijn geschikt voor gebruik zowel binnen als buiten.
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Een glazen balustrade is een glazen afscheiding die je bijvoorbeeld op je balkon of dakterras plaatst. Dit biedt bescherming tegen de wind en beperkt het risico om te vallen. Glazen balustrades zijn niet alleen functioneel, maar voegen ook een moderne en elegante uitstraling toe. Of het nu gaat om een glazen borstwering buiten op een balkon of een terras, of binnen langs een trap of vide: een glazen balustrade biedt een helder en open gevoel terwijl het toch de nodige veiligheid garandeert. Heb je al eens gedacht aan glas voor een Frans balkon? Of langs de trap bij een overloop of glas bij een vide? Je geniet van een onbelemmerd uitzicht op welke hoogte dan ook.

Een glazen borstwering biedt veel voordelen. 

1. Groter ruimtelijk gevoel

Glazen elementen geven een ruimtelijk gevoel. Een glazen balustrade laat de ruimte groter lijken dan het daadwerkelijk is. Dit komt onder andere door de lichtdoorlaatbaarheid. De eigenschap die een glazen balustrade het licht doorlaat zorgt ook dat je onbelemmerd van de zon en het uitzicht kan genieten. Als je kiest voor een balustrade op een hoog gebouw zorgt dit voor een panoramisch uitzicht. Je hebt rondom zicht terwijl je wel beschermd bent van gevaar om te vallen.

2. Naadloze integratie

Zowel binnen als buiten bieden glazen balustrades een naadloze integratie met verschillende architecturale stijlen en omgevingen. Dit komt door de transparantie van glas, die overal bij past. Glazen borstweringen worden geplaatst op of in alle typen gebouwen, van woonhuizen tot winkels, scholen en zorginstellingen. 

3. Eenvoudige schoonmaak

Bovendien is een glazen balustrade makkelijk schoon te houden. Door de borstwering met een glasreiniger af te nemen ziet het er binnen no time weer uit als nieuw. Bij beschadigingen zoals krassen kan het glas gepolijst worden. Dit soort schade is makkelijk te verhelpen en dit geldt niet voor alle materialen voor balustrades.

4. Onderhoudsarm

Tot slot hoeft een glazen balustrade amper tot niet onderhouden te worden. Het is een duurzaam materiaal, extreem sterk en gaat jarenlang mee.

Een groot voordeel van een glazen balustrade is de mogelijkheid tot personalisatie. Van helder tot mat glas of expres gebroken glas; de ontwerpmogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast zijn er glasklemmen in diverse soorten, zoals zwart of een RVS afwerking. Door die verschillende keuzes, wordt elke balustrade een uniek kenmerk van het pand.

De dikte van een glazen balustrade hangt af van verschillende factoren, waaronder de hoogte van de balustrade, de gebruikte glassoort en de lokale bouwvoorschriften. Over het algemeen worden balustrades vervaardigd uit gehard gelaagd veiligheidsglas met een dikte variërend van 8 tot 15 millimeter voor residentiële toepassingen en zelfs dikker voor commerciële en openbare gebouwen.

Het verschil tussen een glazen balustrade buiten ten opzichte van binnen zit in veiligheidsnormen, onderhoud en installatie. 

Buitenglas moet voldoen aan strengere veiligheidsnormen dan binnen vanwege mogelijke impact en de noodzaak om te voldoen aan lokale bouwvoorschriften. Glazen balustrades buiten vereisen meer onderhoud dan glazen balustrades binnen vanwege de blootstelling aan vuil, stof en vervuiling uit de omgeving. Speciale coatings kunnen worden toegepast op buitenglas om vuilafstoting te verbeteren en onderhoud te vergemakkelijken. Ook is de installatie van een glazen balustrade voor buiten complexer vanwege de vereisten voor stabiliteit en veiligheid, vooral bij hogere constructies. Professionele installatie is vaak noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de borstwering voldoet aan bouwvoorschriften en veiligheidsnormen. 

Veiligheid staat voorop bij het installeren van glazen balustrades. Gehard gelaagd veiligheidsglas wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat zelfs in het geval van breuk, het glas niet uiteen valt met scherpe randen. Bovendien worden glazen balustrades vaak gecombineerd met stevige roestvrijstalen of aluminium klemmen voor extra stabiliteit en duurzaamheid.

Kortom, glazen borstweringen combineren functionaliteit, veiligheid en stijl op een manier die weinig andere materialen kunnen evenaren. Of het nu gaat om het omlijsten van een balkon met een transparante barrière of het creëren van een moderne entree, glazen balustrades zijn de ideale keuze voor zowel residentiële als commerciële projecten.

Bij Glaskoning worden glazen balustrades in jouw afmetingen naar keuze geleverd. Online glazen balustrades bestellen is zeer eenvoudig bij Glaskoning. Ook bezorgen wij met zorg jouw bestelling bij je thuis. Voor actuele levertijden neem je hier een kijkje.

Door de maten van het glas juist op te geven tijdens het bestelproces ben je verzekerd dat jouw bestelling perfect op maat wordt gefabriceerd. Dit doe je door de afmetingen in millimeters in te vullen. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Je kan in het veld enkel numerieke waarden invullen. Ook dient het cijfer afgerond te zijn, want decimalen worden niet goedgekeurd door het systeem.

Online glazen balustrades bestellen is zeer eenvoudig bij Glaskoning. Ook bezorgen wij met zorg jouw bestelling bij je thuis. Voor actuele levertijden neem je hier een kijkje. Je bestelling ophalen in Arnhem behoort ook tot de mogelijkheden. Dit kan binnen 4 weken nadat je bericht van ons heeft ontvangen dat je bestelling klaar staat. 

Je hebt al gehard gelaagd glas 66.2 vanaf €127,99 exclusief btw. Naast glas bieden wij ook glasklemmen voor balustrades en het Bohle Vetromount vloerprofiel aan.