glaskoning-glas-balustrade-qrailing-compressed

Veiligheidsglas nodig?

Wanneer u op zoek bent naar een veilig type glas, raden wij u veiligheidsglas aan. Veiligheidsglas bestaat uit twee – of meerdere – glasplaten die op elkaar zijn gedrukt met ertussenin een folie; dit maakt het glas bijzonder sterk en lastig te doorbreken.

Tegenwoordig wordt er steeds meer geld uitgegeven aan sloten, beveiligingscamera’s en alarmen; optimale bescherming voor woningen – denkt men. Veel mensen beseffen zich echter niet dat de ramen van een woning voor een inbreker vaak de gemakkelijkste entree zijn; het intikken van een ruitje kost voor de vlugge dieven amper tijd of moeite. Als u voor optimale bescherming gaat, is het raadzaam om ook uw raampartij hierin mee te nemen. Vervang uw huidige glas voor veiligheidsglas en u bent er zeker van dat er voor de inbreker geen weg meer naar binnen is.

Naast het op afstand houden van inbrekers, zorgt veiligheidsglas ook voor minder vervelende ongelukken met bijvoorbeeld uw kinderen, zowel binnen- als buitenshuis. U kunt het zich vast wel voorstellen: zoonlief speelt met zijn gloednieuwe voetbal voor het huis. In al zijn enthousiasme schiet hij de bal tegen het raam, die er vervolgens uit elkaar valt. Als in dit raam in plaats van enkelvoudig glas het sterke veiligheidsglas had gezeten, was de bal er hoogstwaarschijnlijk niet doorheen gegaan. Dit bespaart u een hoop geld, tijd én scherven. Over scherven gesproken: veiligheidsglas heeft een veilig breukpatroon, waardoor er bij een breuk geen grote scherven of openingen ontstaan. Vandaar dat veiligheidsglas ook zeker aan te raden is voor allerlei plekken binnenshuis waar het glas makkelijk te bereiken is, denk bijvoorbeeld aan tussendeuren, schuifpuien of ruiten die (bijna) tot op de vloer komen. Al met al is het aanschaffen van veiligheidsglas zeker een verstandige keuze.