glaskoning-glas-balustrade-qrailing-compressed

Veiligheidsglas op maat

Veiligheidsglas is glas dat letselwerend breukgedrag heeft. Dat wil zeggen dat een breuk in het glas geen risico geeft op ernstig letsel. 

Soorten veiligheidsglas:

  • Gehard glas
  • Gelaagd glas

Gehard glas wordt door middel van een speciaal productieproces, van extreme verhitting en snelle afkoeling, extra hard gemaakt om snel breken te voorkomen. Als het toch breekt, zal het uiteenvallen in heel veel kleine stukjes, waardoor geen diepe wonden ontstaan. Ook zijn de vele stukken minder scherp dan bij gewoon glas. Gehard glas is vijf keer zo sterk als enkel glas. Hierdoor is het geschikt om toe te passen op plekken waar veiligheid extra belangrijk is, zoals bij een glazen tafelblad. 

Bekijk gehard glas

Gelaagd glas is doorvalveilig. Dit glas bestaat uit minimaal twee glasplaten van 4 millimeter met daartussen een transparante folie. Daardoor voorkomt het dat het bij een breuk uiteen valt. Gelaagde beglazing is bijvoorbeeld perfect voor scheidingswanden, deuren, een serre, een schuifpui of daken. 

Bekijk gelaagd glas

Wil je het effect van een breuk tussen de twee soorten veiligheidsglas zien? Bekijk dan deze video van Glaskoning tv:

Tegenwoordig wordt er steeds meer geld uitgegeven aan sloten, beveiligingscamera’s en alarmen; optimale bescherming voor woningen – denkt men. Veel mensen beseffen zich echter niet dat de ramen van een woning voor een inbreker vaak de gemakkelijkste entree zijn; het intikken van een ruitje kost voor de vlugge dieven amper tijd of moeite. Als u voor optimale bescherming gaat, is het raadzaam om ook uw raampartij hierin mee te nemen. Vervang uw huidige glas voor gelaagd glas en u bent er zeker van dat er voor de inbreker geen weg meer naar binnen is.

In verband met de veiligheid moet gelaagd glas worden toegepast in bepaalde situaties. 

Meer informatie over de toepassing van veiligheidsglas