glaskoning-glas-balustrade-qrailing-compressed

Gehard glas

U hebt als particulier het voordeel dat ons aanbod niet alleen beschikbaar is voor glaszetters, maar ook voor u. Het voordeel bestaat onder meer uit de groothandelprijs die wij u kunnen bieden. U betaalt dan ook de laagste prijs voor gehard glas als u online bij Glaskoning.be een bestelling plaatst. De geharde beglazing zal door de fabriek geproduceerd worden en rechtstreeks worden afgeleverd.

LEVERTIJDEN: 15-25 werkdagen
Let op: Momenteel een vertraging van 10 werkdagen bovenop de aangegeven levertijd.

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Uitleg verschillende typen gehard glas
COLOR = is glas waar u een RAL kleur aan kunt toevoegen. De kleur wordt door middel van een verflaag aan de onderzijde aangebracht. Hierdoor krijg je een prachtig gekleurd hoogglans tafelblad. Geef in het opmerkingenveld in stap 2 / onder uw winkelwagen aan welke RAL kleur u wilt. 

EXTRA HELDER = Diamantglas, extra helder glas en heeft een zeer neutrale kleur. 

 DIVERSE NAMEN = figuurglas. Figuurglas is glas met een structuur. Bekijk hier alle soorten figuurglas. 

Geef hier de maat van uw glas op

Bekijk hier de inmeetinstructie.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie. Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
Wilt u uw glas met afgeronde hoeken?
Wilt u het glas laten slijpen?

Bekijk hier het verschil tussen PP en facet slijpen in een video.

Wat is 'PP slijpen'?

Als glas wordt gesneden, ontstaan er scherpe randen. De snijrand kan worden bewerkt zodat deze minder scherp en dus veiliger is. PP slijpen betekent dat aan de snijrand de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden worden geslepen om de scherpe randen te verwijderen. De gehele bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten. Als laatste gaat het glas in een was- en droogmachine.

Wat is ‘facet slijpen’? 

Een facet is een schuin aflopende rand van een bepaalde breedte aan de rand van het glas. Een facet wordt toegevoegd voor de sier bij bijvoorbeeld binnendeuren, kasten of tafelbladen. Vrijwel alle glassoorten in nagenoeg alle diktes kunnen worden voorzien van een geslepen facetrand. Hoe dikker het glas, hoe breder het facet gemaakt kan worden. Afhankelijk van de glasdikte, zijn er facet breedtes mogelijk van 0,5 mm tot en met 45 mm.

Voor de badkamer antikalkcoating

Waarvoor een Antikalk Coating

Een bijkomend voordeel is daarnaast dat zeepresten, olie, shampoo en andere badkamerproducten niet hechten aan oppervlakken met een nano behandeling. Een douchecabine schoonmaken was daardoor nog nooit zo makkelijk. 

Het zorgt er namelijk voor dat de ondergrond van de glazen douchewanden of douchecabines waterafstotend worden.

Wat het wel kan is ervoor zorgen dat de kalk veel minder goed hecht en minder snel ontstaat. Hierdoor is het veel makkelijker om bijvoorbeeld een douchecabine schoon te maken en hoeft je dit ook veel minder vaak te doen.

Ervaring leert dat er hierdoor na een bepaalde periode toch kalk ontstaat. Gelukkig zorgt de anti kalk nano coating er wel voor dat dit veel eenvoudiger te verwijderen is.

Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?
Huizen en kantoren zijn steeds beter geïsoleerd. Dat resulteert in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren voor schone lucht is goed voor je gezondheid. Je kunt eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven je ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Ook voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend.

Indien u een rooster bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas. Hier kunt u alleen gebruik maken van numerieke waardes. Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Bij Glaskoning bieden wij alle diktes aan die leverbaar zijn van 2 tot en met 19 mm dik. (op aanvraag 24 mm) Als u als glazenmaker of particulier op zoek bent naar Enkel glas dan slaagt u zeker op www.glaskoning.be
Het basisglas is uiteraard geschikt voor de meest uiteenlopende bewerkingen door de hoge transparantie. Men kan hier denken aan facet bewerkingen of slijpbewerkingen

Gehard glas is een factor 4 tot 5x sterker dan normaal enkel glas en daardoor uitermate geschikt voor bijvoorbeeld tafelbladen, glazen planchet, spatwanden achter het fornuis of beschermbladen van onderliggende bureaus of tafels. Tevens zijn de thermische eigenschappen uitermate geschikt om er zonder pardon een kopje koffie of thee op te zetten.

Ook ie gehard glas verkrijgbaar in verscheidende types zoals Satijnglas (matglas) en de kleuren van het Parsolglas. In het menu vind u de verschillende types die verkrijgbaar zijn als gehard glas. 
Daarnaast kunt u ook hardglas in elke maat en kleur te fabriceren is die u wenst. De kleuren zijn door middel van een opgebrachte verflaag te creëren waardoor men een hoogglans tafelblad krijgt op kleur. U Dient hiervoor wel het "Colorglas" te kiezen.

Het bestellen van gehard glas is bijzonder eenvoudig bij www.Glaskoning.be. U hoeft alleen maar de juiste dikte uit te kiezen. Wij bieden de beglazing aan in een dikte vanaf 4 millimeter met variaties tot en met 19 millimeter. De breedte en de hoogte kunnen door u in millimeters vermeld worden in de daarvoor bestemde invoer velden. Standaard wordt het glas afgescherpt geleverd, maar u kunt bij enkel glas vanaf 4 millimeter de keuze maken om het PP geslepen geleverd te krijgen.
Daarnaast zijn de volgende opties mogelijk:
· Ronde hoeken; variërend met een radius van 10 tot 100 mm
· Facetslijpingen vanaf 10 t/m 40 mm breed
· PP slijping (gebruikersvriendelijk en een standaard voor ruiten die aangeraakt kunnen worden aan de
rand na plaatsing)
· Ventilatierooster (wanneer u het plaatst in de buitengeven , maar toch wilt ventileren)
· Modellen ; Hier kunt u de ruiten ingeven die een afwijkende vorm hebben, het aanzicht
is een buitenaanzicht


De levering vindt plaats vanaf de fabriek en er kan bij de bestelling geen gegarandeerde datum van bezorging worden meegedeeld. U kunt bij het bestellen van enkelvoudige beglazing echter rekening houden met een levertijd die op de bevestiging vermeld staat.
U krijgt een week van te voren de definitieve datum door en 36 uur van te voren een tijdsblok van 2 uur waarin wij leveren , zodat u niet de gehele dag thuis moet blijven.