glaskoning-glas-balustrade-qrailing-compressed

Figuurglas HR++

De structuur op het doorschijnende glas voorkomt directe inkijk, maar laat wel veel licht door en geeft een originele uitstraling. Daarnaast zorgt het dubbele glas voor meer comfort in je woon- of werkomgeving en voorkomt het een onnodig hoge energierekening.

Bij Glaskoning kies je uit verschillende soorten en diktes figuurglas, voor bijvoorbeeld voordeuren of binnendeuren. Glaskoning heeft 18 soorten figuurglas in het assortiment. Zo is er altijd wel een type die past bij jouw interieur. Je kan ook HR++ figuurglas in afwijkende modellen bestellen.

ACTIE: 15% KORTING op HR++ ISOLATIEGLAS FIGUUR

- Voer de kortingscode HRPP_15 in bij uw winkelmandje bij 'Cadeaukaart of kortingscode'
- Kortingscode geldig t/m 29 februari 2024 - niet op bezorgkosten
- Ook geldig op HR++ isolatie-, zonwerend -, 1.0 -, en serreglas. 


KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product onder de configurator klik 'lees meer' ↓

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Uitleg typen glas
De glasdiktes variëren van 4 mm buiten en 4 mm binnenblad, de 4-4 variant, tot 5 mm buiten en 4 mm binnen. Dikker glas kan op aanvraag.

Bekijk hier de verschillende soorten figuurglas. 

Klik op het oranje informatie icoontje hier boven om de verschillende soorten figuurglas te bekijken.
Kies hier de spouwbreedte
Ook zwarte spouw beschikbaar! Let op: HR++ geldt alleen bij een spouw van minimaal 13 mm. Wanneer de spouw kleiner is dan 13 mm spreekt men van HR+ glas.
Geef hier de maat van uw glas op

Lees hier de inmeetinstructie of bekijk de video hieronder.

Let op: Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. Krijgt u een foutmelding, dan moet u kiezen voor een dikker type glas.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie en andere belangrijke informatie. Afmetingen invullen in millimeters (mm), ZONDER decimalen. 100cm = 1000mm. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?

Indien u een rooster via deze pagina bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas met betrekking tot het rooster. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen heeft, het juiste formaat van uw glas. Let op dat u wel de gebruikelijke omtrekspeling van het glas er zelf van af haalt.
Stangbediening rooster

Met een stangbediening kunnen ventilatieroosters op moeilijke plekken makkelijker bediend worden. De stang heeft standaard een lengte van 750 mm. 

U-rubber roosters

Universeel beglazingsrubber in de vorm van een U voor het plaatsen van ventilatieroosters zonder te hoeven afkitten. Door het rubber over uw isolatieruit te plaatsen en hierna de glasgoot van het rooster hier overheen te klemmen, zorgt u voor een water- en tochtdichte afsluiting.

Roeden en Wienersprossen

Let op: enkel mogelijk bij een minimale spouw van 12 mm. Meer informatie over roeden en wienersprossen onder de oranje 'i' hierboven en onder de configurator
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

HR++ dubbel glas met een figuur bestellen is erg simpel bij Glaskoning. Ons glas komt meteen van de groothandel, waardoor je altijd de laagste prijs betaalt. Selecteer de juiste dikte, voer de breedte en hoogte in millimeters in en wij zorgen voor de rest. De levertijd van HR++ figuurglas is 45-55 werkdagen. Het is mogelijk om het glas zelf af te halen bij ons in Arnhem (Nederland). Meer informatie over bezorgen en afhalen vind je hier.

Vervang nu enkel figuurglas voor HR++ dubbel glas met een figuur voor meer comfort in je woon- of werkomgeving. Ook kan je met HR++ dubbel glas je energierekening drukken. Via ramen verliest een gebouw namelijk veel warmte. HR++ isolatieglas figuur is dubbel glas gevuld met edelgas. Het is voorzien van een onzichtbare warmtereflecterende metaalcoating. Die coating laat zonlicht door, maar kaatst warmte in een ruimte terug. HR++ heeft nog betere isolatiewaarden waardoor het zowel de warmte als het geluid buiten houdt.

Via ramen verlies je veel warmte. Met HR++ glas houd je de warmte binnen en tegelijkertijd ook het geluid buiten. Hoe goed glas isoleert hangt af van de U-waarde. Het getal geeft aan hoe groot de warmtestroom door een constructie is. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. Je vindt hieronder de U-waarden bij de verschillende soorten en diktes isolatieglas. Glaskoning biedt naast HR++ ook HR+++ triple glas aan waar de U-waarden nog lager zijn.

U-waarde HR++ glas

- Opbouw met spouw 16 mm U-waarde 1,1 HR++
- Opbouw met spouw 15 mm U-waarde 1,1 HR++
- Opbouw met spouw 14 mm U-waarde 1,2 HR++
- Opbouw met spouw 13 mm U-waarde 1,2 HR++

(let op: bij een spouw minder dan 13 mm is het geen HR++ glas meer)

- Opbouw met spouw 12 mm U-waarde 1,3 HR+
- Opbouw met spouw 9 mm U-waarde 1,6 HR+
- Opbouw met spouw 7 mm U-waarde 1,8 HR

Voorbeeld:

- 5-4 met spouw 13 is 22mm dik.
- 4-33/1 met spouw 7 is 17.3mm (de folie is 0.3mm dik)

Bovenstaande samenstellingen zijn een advies van Glaskoning. Afwijking hiervan is je eigen verantwoordelijkheid. Let bij het invoeren van de maten dat je de juiste glasmaten invoert. Je haalt zelf de omtrekspeling ervan af. Klik hier voor de inmeetinstructie. Toch nog advies nodig? Neem contact op met onze klantenservice. Dan maken wij een sterkteberekening voor je voor het juiste glas.

Het perfecte HR++ glas is afhankelijk van de grootte van de ruit. Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. De glasdiktes variëren van 4 mm buiten en 4 mm binnenblad, tot 6 mm buiten en 6 mm binnen. Dikker glas kan op aanvraag. Voorbeeld: Opbouw 5-spouw -4 betekent dat het buitenblad 5 mm dik is en het binnenblad 4 mm.

Opbouw 4-spouw -4 tot 1,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 5-spouw -4 tot 2,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -4 tot 3,1 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -5 tot 4,2 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -6 tot 5,5 m2 glasoppervlakte

Gelaagd isolatieglas:
Opbouw 33/1 - spouw - 33/1 tot 4 m2 glasoppervlakte (zijde niet > 3100 mm)
Opbouw 44/2 - spouw - 44/2 tot 5,5 m2

Bovenstaande samenstellingen zijn een advies van Glaskoning. Afwijking hiervan is je eigen verantwoordelijkheid. Let bij het invoeren van de maten dat je de juiste glasmaten invoert. Je haalt zelf de omtrekspeling ervan af. Klik hier voor de inmeetinstructie.

Let op: In verband met de (doorval)veiligheid moet gelaagd isolatieglas (veiligheidsglas) worden toegepast bij ruiten die beginnen lager dan 85 cm vanaf de grond. Dit kan aan de binnenkant, buitenkant of allebei.

De 4-33/1 variant wil zeggen: het buitenblad is 4mm dik en het binnenblad 33/1 gelaagd. 33/1 betekent: 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie.

Je kan de ventilatieroosters eenvoudig bestellen bij Glaskoning in het bestelproces.

Goed ventileren zorgt voor schone lucht en is goed voor je gezondheid. Je kan eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven de ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Dit voorkomt ook condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend.

Als je een rooster betelt, hoef je geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van je glas. Wij berekenen het juiste formaat van je glas aan de hand van het rooster dat je koos.

Bij Glaskoning kan je ook HR++ dubbel glas met een figuur in afwijkende modellen bestellen. In het bestelproces duid je een afwijkend model aan en je geeft de maten in. Let op: de modellen zijn met buitenaanzicht getekend. Wij zorgen ervoor dat ook afwijkende modellen perfect op maat voor jou worden geproduceerd.

Isolatieglas figuur met roeden of Wienersprossen bestellen is ook mogelijk. Kijk bij HR++ isolatieglas voor de uitleg en mogelijkheden.

eef je ramen een klassieke uitstraling met kruishouten (roeden). Deze roeden zitten in het dubbele glas verwerkt. De roeden zijn verkrijgbaar in kleur RAL 9010 (wit) en RAL 9001 (crème wit) en in de breedte 26 mm. Overige RAL kleuren zijn leverbaar op aanvraag. Ook kunnen de roeden óp het glas worden aangebracht, dit zijn Wienersprossen, en die zijn verkrijgbaar in de breedte 24 mm en 30 mm. Je dient de opplakroede om de Wienerspross te bevestigen apart te bestellen.

In de toeslagen vind je de opties om de vakverdeling (die aangegeven staat in vakken) te kiezen wij zorgen ervoor dat de roeden evenredig worden verdeeld over het raam. Let op: roeden zijn enkel mogelijk bij een minimale spouw van 12 mm.

Let op: Wanneer je roeden bestelt bij een smallere spouw dan 12 mm zijn wij genoodzaakt deze aan te passen naar de minimale spouw van 12 mm. Dit vormt helaas geen reden tot reclamatie.

Voorbeeld :     

Wienersprossen 30 mm 2B x 2H = 2 vakken breed en 2 vakken hoog (kruismodel waarbij bij de roeden gelijkmatig over het raam verdeeld worden)

Wienersprossen 24 mm 1B x 2H = 1 vak breed en 2 vakken hoog (er zit 1 liggende roede in die het raam in 2 vakken boven elkaar verdeeld)