glaskoning-glas-balustrade-qrailing-compressed

HR+++ Triple Glas

Triple glas is door de extra glasplaat extra zwaar. Niet elke sponning in het kozijn is geschikt voor driedubbel glas. Laat dit door een ervaren glaszetter controleren.

In bepaalde situaties moet gelaagd glas (met een minimale dikte) toegepast worden, vanwege de ‘letselveiligheid’. Lees verder onderaan op deze pagina de adviezen en het schema voor het benodigde isolatieglas. Ook met zwarte spouw beschikbaar!

LEVERTIJD: 12-21 werkdagen
Let op: Momenteel een vertraging van 10 werkdagen bovenop de aangegeven levertijd.

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Uitleg typen glas
5 - 4 - 4 betekent dat het buitenblad 5 mm, middenblad 4 en het binnenblad 4 mm dik is. De varianten met 33/1, 44/2 zijn gelaagd glas. 33/1 betekent 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie. Dikker glas kan op aanvraag.

Klik hier voor nog meer uitleg van de soorten gelaagd glas.

Klik op het oranje informatie icoontje hierboven voor meer informatie.
Kies hier de spouwbreedte

De spouw is de tussenruimte tussen de 2 glasplaten. Let op: benaming HR+++ is alleen vanaf spouw 9 mm. 

Ook zwarte spouw beschikbaar.
Geef hier de maat van uw glas op

Het juiste HR+++ glas is afhankelijk van het oppervlakte dat je nodig hebt. Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. Krijgt u een foutmelding, dan moet u kiezen voor een dikker type glas. 

Bekijk hier de inmeetinstructie.

Afmetingen invullen in millimeters (mm), ZONDER decimalen. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Let op 2: Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. Krijgt u een foutmelding, dan moet u kiezen voor een dikker type glas.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?
Huizen en kantoren zijn steeds beter geïsoleerd. Dat resulteert in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren voor schone lucht is goed voor je gezondheid. Je kunt eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven je ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Ook voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend.

Indien u een rooster bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas met betrekking tot het rooster. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen heeft, het juiste formaat van uw glas. Let op dat u wel de gebruikelijke omtrekspeling van het glas er zelf van af haalt.
Stangbediening rooster

Met een stangbediening kunnen ventilatieroosters op moeilijke plekken makkelijker bediend worden. De stang heeft standaard een lengte van 750 mm.

U-rubber rooster

Universeel beglazingsrubber in de vorm van een U voor het plaatsen van ventilatieroosters zonder te hoeven afkitten. Door het rubber over uw isolatieruit te plaatsen en hierna de glasgoot van het rooster hier overheen te klemmen, zorgt u voor een water- en tochtdichte afsluiting.

Roeden en Wienersprossen
Let op: enkel mogelijk bij een minimale spouw van 12 mm en wordt uitgevoerd in 1 spouw, niet in beide. eer informatie over roeden en wienersprossen vindt u onder deze configurator.
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Triple glas in woningen levert een optimaal rendement ten opzichte van enkelglas. Triple glas voldoet aan de normen van deze tijd en voorkomt een onnodig hogere energierekening. De investering in glas met isolerende eigenschappen is het geld meer dan waard en dat merkt u meteen aan de volgende eindafrekening voor de energiekosten. Bij de keuze voor dit type Triple beglazing is het door de sterk isolerende eigenschappen aan te raden om de woning goed te ventileren door een ventilatierooster toe te passen daar waar het nodig is. Naast standaard isolatieglas bied www.glaskoning.be ook nog andere type beglazingen aan, zoals standaard isolatieglas en figuurglas.

Wanneer uw schrijnwerk nog in goede staat is , winddicht en stevig genoeg, kunt u overwegen om uw bestaande enkele beglazing te vervangen door HR beglazing. De meerkosten voor het isolatieglas wint u al snel terug door de besparingen op uw stookkosten (energienota).

Particulieren en glaszetters kunnen bij www.Glaskoning.be op een eenvoudige manier Triple glas bestellen. Ook glastoebehoren kunnen desgewenst in één keer erbij worden besteld met keuze uit benodigdheden zoals bijvoorbeeld ; kit, beglazingsband of een beglazingsblokjes-set. Het Triple glas met isolerende eigenschappen is in verschillende maten te bestellen, waarbij uiteraard rekening gehouden kan worden met de spouwbreedte. Bij het Triple glas worden de maten als buitenruit en binnenruit in het aantal millimeters weergegeven. Selecteer de juiste maat en kies de spouwbreedte om daarna de breedte en hoogte van het raam nog in te voeren in de desbetreffende velden. Indien er meer dan één glas van dezelfde maat besteld moet worden, dan kan het gewenste aantal worden vermeld. U kunt meteen doorgaan naar de kassa om af te rekenen als de bestelling in de winkelwagen is geplaatst.

Daarnaast zijn de volgende opties mogelijk:
· Ventilatierooster (wanneer u het plaatst in de buitengeven , maar toch wilt ventileren)
· Modellen ; Hier kunt u de ruiten ingeven die een afwijkende vorm hebben, het aanzicht
is een buitenaanzicht.

Opbouw 4-spouw -4 – spouw -4 tot 1,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 5-spouw -4 - spouw -4 tot 2,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -4 – spouw - 5 tot 3,1 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -4 – spouw -6 tot 4,2 m2 glasoppervlakte

Opbouw 33/1-spouw - 33/1 tot 4 m2 glasoppervlakte (zijde niet > 3100 mm)
Opbouw 44/2-spouw-44/2 tot 5,5 m2
Bovenstaande samenstellingen adviseren wij als Glaskoning, Zelf gekozen afwijkingen hierin zijn op eigen verantwoordelijkheid.