glaskoning-glas-balustrade-qrailing-compressed

Driedubbel glas

Triple glas is door de extra glasplaat extra zwaar. Niet elke sponning in het kozijn is geschikt voor driedubbel glas. Laat dit door een ervaren glaszetter controleren.

In bepaalde situaties moet gelaagd glas (met een minimale dikte) toegepast worden, vanwege de ‘letselveiligheid’. Lees verder onderaan op deze pagina de adviezen en het schema voor het benodigde isolatieglas. Ook met zwarte spouw beschikbaar!

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product onder de configurator klik 'lees meer' ↓

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Uitleg typen glas
5 - 4 - 4 betekent dat het buitenblad 5 mm, middenblad 4 en het binnenblad 4 mm dik is. De varianten met 33/1, 44/2 zijn gelaagd glas. 33/1 betekent 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie. Dikker glas kan op aanvraag.

Klik hier voor nog meer uitleg van de soorten gelaagd glas.

Klik op het oranje informatie icoontje hierboven voor meer informatie.
Kies hier de spouwbreedte

De spouw is de tussenruimte tussen de 2 glasplaten. Let op: benaming HR+++ is alleen vanaf spouw 9 mm. 

Ook zwarte spouw beschikbaar.
Geef hier de maat van uw glas op

Het juiste HR+++ glas is afhankelijk van het oppervlakte dat je nodig hebt. Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. Krijgt u een foutmelding, dan moet u kiezen voor een dikker type glas. 

Lees hier de inmeetinstructie of bekijk de video. 

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie en andere belangrijke informatie. Afmetingen invullen in millimeters (mm), ZONDER decimalen. 100cm = 1000mm. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
Ander model selecteren
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?

Indien u een rooster via deze pagina bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas met betrekking tot het rooster. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen heeft, het juiste formaat van uw glas. Let op dat u wel de gebruikelijke omtrekspeling van het glas er zelf van af haalt.
Stangbediening rooster

Met een stangbediening kunnen ventilatieroosters op moeilijke plekken makkelijker bediend worden. De stang heeft standaard een lengte van 750 mm.

U-rubber rooster

Universeel beglazingsrubber in de vorm van een U voor het plaatsen van ventilatieroosters zonder te hoeven afkitten. Door het rubber over uw isolatieruit te plaatsen en hierna de glasgoot van het rooster hier overheen te klemmen, zorgt u voor een water- en tochtdichte afsluiting.

Roeden en Wienersprossen

Let op: enkel mogelijk bij een minimale spouw van 12 mm en wordt uitgevoerd in 1 spouw, niet in beide. eer informatie over roeden en wienersprossen vindt u onder de oranje 'i' en onder deze configurator.
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

HR++ triple glas bestellen is erg eenvoudig bij Glaskoning. Ons glas komt meteen van de groothandel, waardoor je altijd de laagste prijs betaalt. Selecteer de juiste variant en dikte, voer de breedte en hoogte in millimeters in. 

Via je ramen verlies je veel warmte. HR+++ triple glas houdt de warmte binnen, en tevens geluid buiten. Hoe goed glas isoleert hangt af van de U-waarde. Het getal geeft aan hoe groot de warmtestroom door een constructie is. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. Je vindt hier de U-waarden bij de verschillende soorten en diktes triple isolatieglas.

U-waarde HR+++ triple glas

- Opbouw met spouw 16 mm U-waarde 0,6 HR+++
- Opbouw met spouw 15 mm U-waarde 0,6 HR+++
- Opbouw met spouw 14 mm U-waarde 0,6 HR+++
- Opbouw met spouw 13 mm U-waarde 0,7 HR+++
- Opbouw met spouw 12 mm U-waarde 0,7 HR+++
- Opbouw met spouw 9 mm U-waarde 0,9 HR+++
- Opbouw met spouw 7 mm U-waarde 1,1 HR++

Het juiste HR+++ triple glas is afhankelijk van het oppervlakte dat je nodig hebt. Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. De glasdiktes variëren van 4 mm buiten, 4 mm middenblad en 4 mm binnenblad, de 4-4-4 variant, tot 6 mm buiten, 6 mm midden en 6 mm binnen. Dikker glas kan op aanvraag.

Voorbeeld: Opbouw 5-spouw -4- spouw - 4 betekent het dat het buitenblad 5 mm dik, middenblad 4 mm is en het binnenblad 4 mm.

Opbouw 4-spouw -4- spouw -4 tot 1,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 5-spouw -4 - spouw -4tot 2,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -4- spouw -4 tot 3,1 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -4- spouw -5 tot 4,2 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw-4- spouw -6 tot 5,5 m2 glasoppervlakte

Gelaagd isolatieglas:

Opbouw 33/1 – spouw- 4- spouw - 33/1 tot 4 m2 glasoppervlakte (zijde niet > 3100 mm)
Opbouw 44/2 – spouw-6 - spouw - 44/2 tot 5,5 m2

Bovenstaande samenstellingen zijn een advies van Glaskoning. Afwijking hiervan is je eigen verantwoordelijkheid. Let bij het invoeren van de maten dat je de juiste glasmaten invoert. Je haalt zelf de omtrekspeling ervan af. Klik hier voor de inmeetinstructie.

Let op: In verband met de (doorval)veiligheid moet gelaagd isolatieglas (veiligheidsglas) worden toegepast bij ruiten die beginnen lager dan 85 cm vanaf de grond. Dit kan aan de binnenkant, buitenkant of allebei.

De 4-4-33/1 variant wil zeggen: het buitenblad is 4mm dik, middenblad 4 mm en het binnenblad 33/1 gelaagd. 33/1 betekent: 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie.

TOTALE GLASDIKTE = BUITENBLAD + SPOUW + MIDDENBLAD + SPOUW + BINNENBLAD
Voorbeeld:

- 4-4-4 met spouw 13 is 38 mm.
- 4-4-33/1 met spouw 7 is 28,3 mm (de folie is 0.3mm dik).

Advies nodig? Neem contact op met onze klantenservice. Dan maken wij een sterkteberekening voor je voor het juiste glas.

Bij Glaskoning kan je ook HR++ triple glas in afwijkende modellen bestellen. In het bestelproces duid je een afwijkend model aan en je geeft de maten in. Let op: de modellen zijn met buitenaanzicht getekend. Wij zorgen ervoor dat ook afwijkende modellen perfect op maat voor jou worden geproduceerd.

HR++ TRIPLE GLAS MET ROEDEN
Geef je ramen een klassieke uitstraling met kruisroeden. Deze roeden zitten in het dubbele glas verwerkt. De roeden zijn verkrijgbaar in kleur RAL 9010 (wit) en RAL 9001 (crème wit) en in de breedte 26 mm. Overige RAL kleuren zijn leverbaar op aanvraag. Ook kunnen de roeden óp het glas worden aangebracht, dit zijn Wienersprossen, en die zijn verkrijgbaar in de breedte 24 mm en 30 mm. Je dient de opplakroede om de Wienerspross te bevestigen apart te bestellen.

In de toeslagen vind je de opties om de vakverdeling (die aangegeven staat in vakken) te kiezen wij zorgen ervoor dat de roeden evenredig worden verdeeld over het raam. Roeden of Wienersprossen bestellen geeft 7 werkdagen extra levertijd op de aangegeven levertijd. 

Let op: roeden zijn enkel mogelijk bij een minimale spouw van 12 mm.Wanneer je roeden bestelt bij een smallere spouw dan 12 mm zijn wij genoodzaakt deze aan te passen naar de minimale spouw van 12 mm. Dit vormt helaas geen reden tot reclamatie. 

Let op 2: De roeden of wienersprossen worden standaard uitgevoerd in 1 spouw, niet in beide. Wenst u dit in beide spouwen, neem dan veen contact met ons op. 

Voorbeeld :     

Wienersprossen 30 mm 2B x 2H = 2 vakken breed en 2 vakken hoog (kruismodel waarbij bij de roeden gelijkmatig over het raam verdeeld worden)
Wienersprossen 24 mm 1B x 2H = 1 vak breed en 2 vakken hoog (er zit 1 liggende roede in die het raam in 2 vakken boven elkaar verdeeld)