glaskoning-glas-balustrade-qrailing-compressed
keuken-ral6017-
Gepubliceerd op 12 juli 2023

Inspiratie: glazen spatwand in de keuken

De keuken is het hart van elk huis. Je maakt en nuttigt er de lekkerste maaltijden en deelt er gezellige momenten met het gezin, familie en vrienden. Bij de inrichting van een keuken kijk je niet alleen naar de functionaliteit, maar besteed je ook veel aandacht aan het ontwerp. Zowel functioneel als een echte eye catcher is een glazen spatwand. Een geweldige toevoeging aan je huis. 

Een glazen spatwand in de keuken wordt geplaatst boven het aanrecht. Het beschermt de bestaande muur tegen alle vlekken en hitte die vrijkomt tijdens het koken of bij de gootsteen. Hierbij kun je kiezen om de gehele muur te voorzien van een glazen spatwand of enkel het stuk bij het fornuis. Bij het fornuis wordt er immers gekookt, gebakken en gebraden. Hier wordt de wand het meest vuil. Ook kan je kiezen voor een smallere rand, die niet helemaal doorloopt naar het plafond of de bovenste keukenkastjes. Een glazen keuken achterwand geeft een nieuwe uitstraling aan uw keuken en geeft een ruimtelijk effect. 

We geven je wat inspiratie voor glazen spatwanden voor in de keuken. Maar eerst vertellen we je over de voordelen.  

  1. Een glazen spatwand is eenvoudig te reinigen. Hygiëne is essentieel, vooral met koken. Het klaarmaken van gerechten zorgt altijd voor spetters en rommel, maar met een achterwand van glas zijn vlekken op de wand in een handomdraai schoongemaakt. Gebruik wat glasreiniger voor een nog mooier resultaat. 
  2. Het is bestand tegen hitte en duurzaam. De wand achter het fornuis en/of de gootsteen moet bestand zijn tegen hitte, vet en vocht. Alle glazen spatwand keuken opties zijn van gehard glas en dus bestand tegen hitte en vocht en zullen dus langdurig bestand zijn tegen barsten of vervormen. Ze blijven er altijd als nieuw uitzien. 
  3. Creatieve uitspattingen: Glazen spatwanden zijn te verkrijgen in allerlei RAL kleuren. Maar ook fotoprints zijn een optie of kies voor een spiegel glazen achterwand. Voeg een originele twist toe aan je keuken. Je kan met glazen spatwanden unieke ontwerpen maken. 
  4. Kies voor een stijlvolle aanvulling op je keuken. Een strakke glazen spatwand van glas, transparant of in een subtiele kleur, passen bij elke interieurstijl en geven een gracieus gevoel aan elke keuken. Of je nu van modern, industrieel, minimalistisch of traditioneel houdt. 

Je kunt kiezen voor een heldere glasplaat als achterwand keuken glas. Hiermee kan bijvoorbeeld mooi tegelwerk gewoon zichtbaar blijven, maar toch schoon. Echter zijn er ook mogelijkheden om iedere gewenste RAL kleur toevoegen. De kleur wordt door middel van een verflaag aan de onderzijde aangebracht. Hierdoor krijgt u een prachtig gekleurde hoogglans achterwand. Het is ook mogelijk om een foto toe te laten voegen! Of heeft u wel eens gedacht aan een spiegel als keukenachterwand? Dat is nog eens een eyecatcher!

De spatschermen voor uw keuken zijn standaard van gehard veiligheidsglas en worden rondom geslepen geleverd. Gehard glas is veiligheidsglas. Door middel van een speciaal productieproces van extreme hitte en snelle afkoeling, is het glas extra hard om snel breken te voorkomen. Als het toch breekt, zal het uiteenvallen in heel veel kleine, niet scherpe stukjes. Hierdoor verkleint de kans op verwondingen en kunnen er nooit diepe wonden ontstaan. 

Glaskoning biedt glazen spatwanden op maat aan, die helemaal volgens jouw wensen worden gemaakt. Aangezien ons glas rechtstreeks van de groothandel komt, betaal je altijd de laagste prijs. De vorm, kleur en eventuele uitsparingen voor stopcontacten bepaal je helemaal zelf. Bekijk de opties, inspiratie en prijzen via de button hieronder. 

Glazen spatwand keuken