glaskoning-glas-balustrade-qrailing-compressed
DE VOORDELEN VAN JE RAMEN VERVANGEN glaskoning
Gepubliceerd op 6 februari 2023

De voordelen van je ramen vervangen

Er zijn heel wat redenen om nieuwe ramen te steken. Heb je een woning met oude beglazing? Dan kan het vervangen van je ramen zeker lonen. We sommen de verschillende redenen voor je op én geven je een tip: hoe kan je checken welke beglazing er op dit moment in je raam zit.

Heb je oud isolatieglas of zelfs nog enkel glas in je ramen? Dan kan je met het vervangen van je ramen besparen op je energierekening. Er gaat veel warmte verloren via de ramen in een woning. Minder warmteverlies zorgt voor minder energieverbruik. Kiezen voor HR++ of triple glas kan dus heel wat opleveren. Zeker met de gas- en elektriciteitsprijzen van vandaag.

Het vervangen van je glas voor isolatieglas zorgt voor een meer aangename binnentemperatuur, zowel in de zomer als in de winter. In de zomer blijft de warmte buiten en blijft je huis koeler; in de winter houd je net de koude buiten en blijft de warmte binnen hangen. Ook is het vervangen van je glas een kans om ventilatieroosters toe te voegen om zo frisse lucht eenvoudig te reguleren.

Oude ramen vervangen? Overweeg dan zeker isolatieglas.  Isolatieglas is steviger en maakt het moeilijker om in te breken. Je kunt ook kiezen voor gelaagd isolatieglas. Dit is glas met een transparante folie er tussen; iets wat nog veiliger is tegen inbrekers, maar ook voor jezelf. Op sommige plekken in je woning is veiligheidsglas zelfs verplicht. Lees hier meer over de juiste toepassingen van veiligheidsglas.

Meer weten over de soorten isolatieglas en hoe je kan zien welk type isolatieglas er nu in je raam zit? Bekijk deze video.

Er zijn heel wat voordelen aan het vervangen van je ramen, maar hoeveel kost het? De prijzen van het steken van nieuwe ramen zijn erg afhankelijk van het type raam je kiest: de oppervlakte en dikte van je nieuwe ruiten, kies je voor simpel dubbel glas of kies je voor veiligheidsglas… Bij Glaskoning is het simpel: je voert je wensen in in de productconfigurator en je ziet meteen de juiste prijs!

Ga naar de producten