glaskoning-glas-balustrade-qrailing-compressed

Monumentenglas

Ons monumentenglas is die oplossing. Glaskoning biedt diverse soorten enkel en dubbel monumentenglas aan, waarvan er altijd één past bij de juiste bouwstijl én waarmee je de isolatiewaarden altijd verbetert. Dat ook bij enkel glas. Meer uitleg over dit monumentenglas vind je bij 'Lees meer' of onder de productconfigurator.

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product onder de configurator klik 'lees meer' ↓Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Kies uit vier soorten glas passend bij de bouwstijl / tijdsperiode van uw pand:

Ambachtelijk - passend bij panden uit het jaar 1900 tot 1930
Klassiek - passend bij panden uit het jaar 1920 tot 1965
Modern - passend bij panden vanaf het jaar 1965
Glas met de uitstraling van voor het jaar 1900 is op aanvraag beschikbaar.

Geef hier de maat van uw glas op

Lees hier de inmeetinstructie of bekijk de video. 

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie. Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult, ZONDER decimalen. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Monumentenglas is glas wat op de traditionele manier is 'getrokken'. Door het onregelmatige oppervlakte heeft het de uitstraling van oud glas. Het enkel glas bevat een speciale coating waardoor de isolatiewaarden van standaard dubbelglas worden gehaald. De dubbel glas variant is extra dun, speciaal voor historische panden. We leveren ook monumentenglas in afwijkende modellen.

De restauratie van je monument of historisch pand is helemaal af met het authentieke monumentenglas van Glaskoning. Kies uit vier soorten glas passend bij de bouwstijl en tijdsperiode van je pand:

  • Ambachtelijk - passend bij panden uit het jaar 1900 tot 1930
  • Klassiek - passend bij panden uit het jaar 1920 tot 1965
  • Modern - passend bij panden vanaf het jaar 1965
  • Glas met de uitstraling van voor het jaar 1900 is op aanvraag beschikbaar.

Bekijk de video voor meer informatie over monumentenglas:

ENKEL GLAS MET ISOLATIEWAARDE STANDAARD ISOLATIEGLAS VOOR HISTORISCHE PANDEN EN MONUMENTEN

Wil je de raamisolatie bij monumenten of andere historische panden verbeteren? Dat is zeker mogelijk! Enkel monumentenglas van DaVinci bevat een coating die de warmte terug naar binnen reflecteert. De coating brengt de isolatiewaarde van enkel glas naar die van standaard dubbel glas. Dit glas voor monumenten is geschikt voor alle bestaande kozijnen: hout, beton of staal.

DUBBEL GLAS VOOR HISTORISCHE PANDEN EN MONUMENTEN

Bij sommige oude panden is het ook mogelijk om dubbel monumentenglas toe te passen, afhankelijk van het kozijn. Dit dubbel monumentenglas is extra dun (10 of 14 mm) isolatieglas en is speciaal ontwikkeld voor historische panden. Het is dun genoeg om gebruikt te worden in bijna alle situaties. Aan één zijde is dit glas uitgevoerd met monumentenglas: het onregelmatige oppervlakte geeft de uitstraling van oud glas.

ADVIES: GEBRUIK SPECIALE KIT VOOR MONUMENTEN
Wij adviseren het monumentenglas te plaatsen met bijbehorende kit voor bij dit glas. Je vindt kit op onze website bij ‘glasbenodigdheden’.

Voor je historische pand hebben wij ook voorzetramen, Conforglace® (stalen kozijnen) of glas in lood. 

Juist bij oude of historische panden zijn er vaak afwijkende modellen nodig voor glas. Bij Glaskoning kan je ook monumentenglas in afwijkende modellen bestellen. In het bestelproces duid je een afwijkend model aan en je geeft de maten in. Let op: de modellen zijn met buitenaanzicht getekend. Wij zorgen ervoor dat ook afwijkende modellen perfect op maat voor jou worden geproduceerd.

Het bestellen van enkel of dubbel monumentenglas is bijzonder eenvoudig bij Glaskoning. Omdat ons glas direct van de groothandel komt, betaalt u altijd de laagste prijs. LEVERTIJD: 30-45 werkdagen. Vanwege drukte bij onze leveranciers zijn de levertijden langer dan normaal. Onze excuses voor het ongemak. Ook is het mogelijk om het glas zelf af te halen bij ons in Arnhem. Meer informatie over bezorgen en afhalen vindt u hier.