glaskoning-glas-balustrade-qrailing-compressed

Enkel glas

De enkele beglazing wordt door ons in de diktes van 3 tot en met 25 mm aangeboden. U kunt dan ook altijd een passende dikte vinden voor uw klus. 

Enkel glas wordt standaard met onafgewerkte randen geleverd, maar het is mogelijk om deze pp of facet te laten bewerken. Deze keuze geeft u aan in het bestelproces. Enkel glas, ook wel float glas of vlakglas genoemd, is geschikt als bescherming van een tafelblad. Als u een volledig glazen tafel wil, raden wij gehard glas aan. Ook is het mogelijk om afwijkende modellen te bestellen.

Verzending is door heel België mogelijk. Profiteer van onze lage groothandelprijzen voor het glas dat rechtstreeks door de fabriek geleverd wordt.

LEVERTIJD: 5-12 werkdagen
Let op: Momenteel een vertraging van 10 werkdagen bovenop de aangegeven levertijd. 

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk glas wilt u bestellen?

0

Geef de maten van uw glas op

Bekijk hier de inmeetinstructie.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie. Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult. Dus: 1cm = 10mm / 10cm = 100mm. Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
Wilt u uw glas met afgeronde hoeken?
Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?
Huizen en kantoren zijn steeds beter geïsoleerd. Dat resulteert in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren voor schone lucht is goed voor je gezondheid. Je kunt eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven je ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Ook voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend.

Indien u een rooster bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.
Wilt u het glas laten slijpen?

Bekijk hier het verschil tussen PP en facet slijpen in een video.

Wat is 'PP slijpen'?

Als glas wordt gesneden, ontstaan er scherpe randen. De snijrand kan worden bewerkt zodat deze minder scherp en dus veiliger is. PP slijpen betekent dat aan de snijrand de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden worden geslepen om de scherpe randen te verwijderen. De gehele bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten. Als laatste gaat het glas in een was- en droogmachine.

Wat is ‘facet slijpen’? 

Een facet is een schuin aflopende rand van een bepaalde breedte aan de rand van het glas. Een facet wordt toegevoegd voor de sier bij bijvoorbeeld binnendeuren, kasten of tafelbladen. Vrijwel alle glassoorten in nagenoeg alle diktes kunnen worden voorzien van een geslepen facetrand. Hoe dikker het glas, hoe breder het facet gemaakt kan worden. Afhankelijk van de glasdikte, zijn er facet breedtes mogelijk van 0,5 mm tot en met 45 mm.

Enkel glas kan vanaf 4mm facet geslepen worden. Kies hierboven de dikte om deze optie zichtbaar te maken.
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Enkel glas wordt niet meer standaard gebruikt voor buitenbeglazing. Dit is vanwege het ontbreken van een isolerende werking. Maar deze vlakke, heldere glasplaat is voor vele andere toepassingen geschikt. Denk hierbij aan beglazing voor in een bovenlicht of in kastdeuren. 

Enkel glas kan pp of facet (vanaf 4 mm) geslepen worden. Ook kunnen de hoeken afgerond worden. In het eenvoudige bestelproces kunt u deze voorkeur aangeven. Voer de juiste afmeting in mm in het bestelproces in en wij leveren uw glas op maat bij u af! Als u als glazenmaker of particulier op zoek bent naar enkel glas dan slaagt u zeker op www.glaskoning.be. 

Bij Glaskoning kunt u ook enkel glas in afwijkende modellen bestellen. In het bestelproces kiest u een afwijkend model en geeft u de maten in. Hou er rekening mee dat de modellen met een buitenaanzicht getekend zijn. Wij zorgen ervoor dat het afwijkende model ook perfect voor u wordt geproduceerd.

Het bestellen van enkel glas is bijzonder eenvoudig bij Glaskoning. Omdat ons glas direct van de groothandel komt, betaalt u altijd de laagste prijs. Selecteer de juiste dikte en voer de breedte en de hoogte voer in millimeters in. De levertijd van enkel glas is tussen de 5 - 12 werkdagen. Meer informatie over bezorgen en afhalen vindt u hier.