Bekijk onze producten

Enkel Glas Planilux

Welk type glas wilt u bestellen?

Geef hier de maat van uw glas op
Hier kunt u alleen gebruik maken van numerieke waardes.
Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.

Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult.
1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm.

Breedte
mm Hoogte
mm
Wilt u uw glas met afgeronde hoeken?
Wilt u een rooster bestellen?
Indien u een rooster besteld hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

Indien u een rooster besteld hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

Wilt u het glas laten slijpen?
Wat is pp slijpen?
Als glas wordt gesneden, ontstaan er scherpe randen. Voordat een glas vorm dan ook gebruiksklaar is, wordt deze geslepen en gepolijst. Bij deze bewerking wordt de dikte kant van het glas bewerkt zodat deze glanst en niet meer scherp is. Naast de diktekant worden aan de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden twee kleine randjes geslepen om de scherpe randen te verwijderen. De gehele bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten. Als laatste gaat het glas in een was- en droogmachine.

Wat is Facetslijpen?
Een facet is een schuin aflopende rand van een bepaalde breedte aan de rand van het glas. Vrijwel alle glassoorten in nagenoeg alle diktes kunnen worden voorzien van een geslepen facetrand. Omdat onder een bepaald aantal graden wordt geslepen, wordt de glas rand dunner naarmate het facet breder wordt. Hoe dikker het glas, hoe breder het facet gemaakt kan worden. Een facet kan zowel op een rechtlijnige als op een glasplaat met een afwijkende vorm uitgevoerd worden. Afhankelijk van de glasdikte, zijn er facetbreedtes mogelijk van 05 mm. t/m 45 mm

Enkel glas kan vanaf 4mm Facet geslepen worden. Kies hierboven de dikte om deze optie zichtbaar te maken.

Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Enkel glas
glas voorbeelden
Glasplaten

Enkel glas vanaf 2 mm tot en met 19 mm

U kunt bij ons enkel glas vanaf 2 mm tot en met 19 mm dikte bestellen. Doorgaans wordt dit type beglazing niet meer gebruikt om toe te passen aan de buitenkant van huizen. Het glas dat enkel is uitgevoerd voldoet in deze tijd namelijk niet meer aan de normen die gesteld worden op het gebied van isolatie. Daarvoor kunt u beter isolatieglas bestellen dat wij uiteraard ook beschikbaar hebben in de vorm van dubbel glas. 

Het vlakglas is wel bij uitstek geschikt voor toepassing in binnenruimtes doordat er minder waarde wordt gehecht aan isolerende eigenschappen. Enkele beglazing is onder meer geschikt om bijvoorbeeld boven een deur in huis te plaatsen om licht door te laten. Een van de voordelen van dit type beglazing is namelijk dat er sprake is van een hoge mate van transparantie. 

Online glas bestellen bij Glaskoning.be

U kunt op een gemakkelijke manier online enkel glas bestellen bij Glaskoning.be. Bij de eerste stap selecteert u de gewenste dikte die in millimeters wordt vermeld. Vervolgens is het belangrijk om de juiste maat van het enkel glas op te geven in millimeters voor de breedte en voor de hoogte. U krijgt vervolgens de keuze om het glas te laten slijpen of niet. De enkele beglazing kan PP geslepen worden en vanaf een dikte van 4 mm is het tevens mogelijk om het glas facet te laten slijpen.

Na een keuze te hebben gemaakt voor het wel of niet laten slijpen, kunt u nog het gewenste aantal opgegeven om vervolgens de bestelling aan de winkelwagen toe te voegen. U kunt daarna het bestelproces afronden door de gevraagde gegevens in te vullen en af te rekenen met de veilige betaalmethode MisterCash. De levering van het enkel glas zal rechtstreeks plaatsvinden vanaf de fabriek met een verwachte levertijd tussen vijf en tien werkdagen.