Bekijk onze producten

Enkel Glas Gelaagd

Welk type glas wilt u bestellen?
Bij gelaagd glas kunt u kiezen uit verschillende type glas.
De type geven aan hoe dik de lagen zijn en uit hoeveel folielagen het glas bestaat.

33/1 betekent dat het glas uit twee lagen van 3mm bestaat met daartussen 1 folielaag.

44/2 betekent dat het glas uit twee lagen van 4mm bestaat met daartussen 2 folielagen.

Enz. enz.

U kunt hierbij ook nog de keuze maken uit normaal folie of mat folie.
Geef hier de maat van uw glas op
Hier kunt u alleen gebruik maken van numerieke waardes.
Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.

Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult.
1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm.

Breedte
mm Hoogte
mm
Wilt u een rooster bestellen?
Indien u een rooster besteld hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

Indien u een rooster besteld hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

Wilt u het glas laten slijpen?
Wat is pp slijpen?
Als glas wordt gesneden, ontstaan er scherpe randen. Voordat een glas vorm dan ook gebruiksklaar is, wordt deze geslepen en gepolijst. Bij deze bewerking wordt de dikte kant van het glas bewerkt zodat deze glanst en niet meer scherp is. Naast de diktekant worden aan de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden twee kleine randjes geslepen om de scherpe randen te verwijderen. De gehele bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten. Als laatste gaat het glas in een was- en droogmachine.

Wat is Facetslijpen?
Een facet is een schuin aflopende rand van een bepaalde breedte aan de rand van het glas. Vrijwel alle glassoorten in nagenoeg alle diktes kunnen worden voorzien van een geslepen facetrand. Omdat onder een bepaald aantal graden wordt geslepen, wordt de glas rand dunner naarmate het facet breder wordt. Hoe dikker het glas, hoe breder het facet gemaakt kan worden. Een facet kan zowel op een rechtlijnige als op een glasplaat met een afwijkende vorm uitgevoerd worden. Afhankelijk van de glasdikte, zijn er facetbreedtes mogelijk van 05 mm. t/m 45 mm

Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Enkel Glas Gelaagd
Enkel Glas Gelaagd
Enkel Glas Gelaagd

Gelaagd glas als veiligheidsglas

Gelaagd glas kan gekenmerkt worden als veiligheidsglas. Bij het breken van dit type beglazing zal het glas namelijk in ontelbare stukjes kapot vallen, maar blijven de deeltjes als het ware aan elkaar hangen. Het veiligheidsaspect is een groot voordeel van gelaagd glas, maar er zal bijvoorbeeld ook geen grote opening kunnen ontstaan. Er gaat daardoor tevens een inbraakwerende werking vanuit. Het veiligheidsglas kan in allerlei situaties worden toegepast en is onder meer geschikt voor toepassing in een schuifpui en een serre.

De meerdere ruitlagen waaruit het gelaagd glas bestaat worden met het toepassen van een transparante folielaag verbonden met elkaar. Door de toepassing van deze laag wordt bij het breken van de ruit voorkomen dat het glas in duizend stukken uiteen spat. Overigens is het veiligheidsniveau bij gelaagd glas variabel en afhankelijk van de dikte van de folielaag die gebruikt is. Bij een dikke folie is er sprake van een hoger veiligheidsniveau. Zelfs als u met een steen gelaagd glas met een hoog veiligheidsniveau probeert stuk te gooien, lukt het u niet om een opening te krijgen. 

Gelaagd glas online bestellen

U kunt bij Glaskoning.be bij uw keuze voor gelaagd glas rekening houden met een aantal aspecten. Zo is het namelijk mogelijk om voor matte folie te kiezen of voor een gelaagde beglazing met geluidswerende eigenschappen. Deze opties worden aangeboden bij het type gelaagd glas. Na uw keuze te hebben gemaakt voor de uitvoering, kunt u de breedte en hoogte in millimeters opgeven. Vervolgens wordt de keuze geboden tussen ongeslepen of geslepen glas, zoals in PP of facet. Standaard wordt de gelaagde beglazing in een ongeslepen variant aangeboden.

Het online bestellen van gelaagd glas kan vervolgens worden afgerond door het aantal te selecteren en in de winkelwagen te plaatsen. Na het invullen van een aantal gegevens, kunt u op een betrouwbare manier afrekenen met MisterCash. Glaskoning neemt vervolgens uw bestelling in behandeling, waarna het gelaagd glas rechtstreeks vanaf de fabriek bij u in België wordt bezorgd.