header

Gehard gelaagd glas

Voor gehard gelaagd glas rekenen wij net als voor alle andere typen van beglazing groothandelprijzen. U betaalt bij ons niet meer dan nodig is en krijgt de geharde gelaagde beglazing rechtsreeks vanaf de fabriek in België geleverd op het door u opgegeven adres.

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Uitleg gelaagd glas: 33/1 betekent 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie. Klik hier voor een uitgebreide uitleg van de soorten gelaagd glas.

Kies voor een transparante of matte folie. Uitleg aanduiding 33/1, 44/2, 55/2, etc, via het oranje informatie icoontje hierboven.
Geef hier de maat van uw glas op

Bekijk hier de inmeetinstructie.

mm
mm
Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Hier kunt u alleen gebruik maken van numerieke waardes. Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.
Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?
Huizen en kantoren zijn steeds beter geïsoleerd. Dat resulteert in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren voor schone lucht is goed voor je gezondheid. Je kunt eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven je ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Ook voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend.

Indien u een rooster bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.
Wilt u het glas laten slijpen?

Bekijk hier hoe PP geslepen eruit ziet in een video.

Wat is 'PP slijpen'?

Als glas wordt gesneden, ontstaan er scherpe randen. De snijrand kan worden bewerkt zodat deze minder scherp en dus veiliger is. PP slijpen betekent dat aan de snijrand de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden worden geslepen om de scherpe randen te verwijderen. De gehele bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten. Als laatste gaat het glas in een was- en droogmachine.

Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Bij Glaskoning bieden wij ook gehard gelaagd veiligheids glas aan. Als u als glazenmaker of particulier op zoek bent naar Gelaagd glas dan slaagt u zeker op www.glaskoning.be
Het basisglas is uiteraard geschikt voor de meest uiteenlopende bewerkingen door de hoge transparantie. Men kan hier denken aan slijpbewerkingen

Gelaagd glas wordt vaak gebruikt als extra bescherming in vensters, balkons of schuin liggende dakbeglazing (minimaal 44/2) . Bepaalde uitvoeringen vormen ook een uitstekende beveiliging tegen inbraakpogingen met mokerslagen of branders. Tussen de lagen glas zitten namelijk één of meerdere elastische films van kunststof "polyvinylbutyral" (PVB).
De druk en temperatuur tijdens de fabricage zijn zo hoog dat de PVB-lagen verbonden blijven met het glas. De PVB-film fungeert bovendien als UV filter en beschermt de waren achter het glas in zeer hoge mate tegen verkleuring. Gelaagd glas werkt verder geluidsisolerend wanneer men de PVB-A folies toepast.

Gehard gelaagd glas is een factor 4 tot 5x sterker dan normaal enkel glas en daardoor uitermate geschikt voor bijvoorbeeld balustrades of glazen afscheidingen. Tevens zijn de thermische eigenschappen uitermate geschikt om het ook buitenshuis toe te passen.

Het bestellen van gehard en gelaagd glas is bijzonder eenvoudig bij Glaskoning.be. U hoeft alleen maar de juiste dikte uit te kiezen. Wij bieden de beglazing aan in een dikte vanaf 44/2 (9 millimeter) met variaties tot en met 12.12/4 (26 millimeter). De breedte en de hoogte kunnen door u in millimeters vermeld worden in de daarvoor bestemde invoer velden. Standaard wordt het glas afgescherpt geleverd, maar u kunt bij enkel glas vanaf 33/1 (6) millimeter de keuze maken om het PP geslepen geleverd te krijgen.
Daarnaast zijn de volgende opties mogelijk:
· PP slijping (gebruikersvriendelijk en een standaard voor ruiten die aangeraakt kunnen worden aan de
rand na plaatsing)
· Ventilatierooster (wanneer u het plaatst in de buitengeven , maar toch wilt ventileren)
· Modellen ; Hier kunt u de ruiten ingeven die een afwijkende vorm hebben, het aanzicht
is een buitenaanzicht


De levering vindt plaats vanaf de fabriek en er kan bij de bestelling geen gegarandeerde datum van bezorging worden meegedeeld. U kunt bij het bestellen van enkelvoudige beglazing echter rekening houden met een levertijd die op de bevestiging vermeld staat.
U krijgt een week van te voren de definitieve datum door en 36 uur van te voren een tijdsblok van 2 uur waarin wij leveren , zodat u niet de gehele dag thuis moet blijven.