glaskoning-glas-balustrade-qrailing-compressed

Gehard gelaagd glas

Het is extra veilig omdat het doorvalveilig, inbraakwerend en letselveilig glas is. Je ziet het terug in balustrades, lichtstraten, glazen wanden of als beloopbaar glas. Vanaf dikte 1010.4 is het tevens geschikt als vijverglas (mits rondom geslepen).

U kunt kiezen uit transparante of matte folie en diverse diktes. Ook is het mogelijk om afwijkende modellen te bestellen. 

Het bestellen van gehard gelaagd glas is bijzonder eenvoudig bij Glaskoning. Omdat ons glas direct van de groothandel komt, betaalt u altijd de laagste prijs. 

LEVERTIJD:15-25 werkdagen
Let op: Momenteel een vertraging van 10 werkdagen bovenop de aangegeven levertijd.

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Uitleg gelaagd glas: 33/1 betekent 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie. Klik hier voor een uitgebreide uitleg van de soorten gelaagd glas.

Kies voor een transparante of matte folie. Uitleg aanduiding 33/1, 44/2, 55/2, etc, via het oranje informatie icoontje hierboven.
Geef hier de maat van uw glas op

Bekijk hier de inmeetinstructie.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie. Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?
Huizen en kantoren zijn steeds beter geïsoleerd. Dat resulteert in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren voor schone lucht is goed voor je gezondheid. Je kunt eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven je ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Ook voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend.

Indien u een rooster bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.
Wilt u het glas laten slijpen?

Bekijk hier hoe PP geslepen eruit ziet in een video.

Wat is 'PP slijpen'?

Als glas wordt gesneden, ontstaan er scherpe randen. De snijrand kan worden bewerkt zodat deze minder scherp en dus veiliger is. PP slijpen betekent dat aan de snijrand de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden worden geslepen om de scherpe randen te verwijderen. De gehele bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten. Als laatste gaat het glas in een was- en droogmachine.

Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Bij Glaskoning bieden wij ook gehard gelaagd veiligheids glas aan. Als u als glazenmaker of particulier op zoek bent naar Gelaagd glas dan slaagt u zeker op www.glaskoning.be
Het basisglas is uiteraard geschikt voor de meest uiteenlopende bewerkingen door de hoge transparantie. Men kan hier denken aan slijpbewerkingen

Gelaagd glas wordt vaak gebruikt als extra bescherming in vensters, balkons of schuin liggende dakbeglazing (minimaal 44/2) . Bepaalde uitvoeringen vormen ook een uitstekende beveiliging tegen inbraakpogingen met mokerslagen of branders. Tussen de lagen glas zitten namelijk één of meerdere elastische films van kunststof "polyvinylbutyral" (PVB).
De druk en temperatuur tijdens de fabricage zijn zo hoog dat de PVB-lagen verbonden blijven met het glas. De PVB-film fungeert bovendien als UV filter en beschermt de waren achter het glas in zeer hoge mate tegen verkleuring. Gelaagd glas werkt verder geluidsisolerend wanneer men de PVB-A folies toepast.

Gehard gelaagd glas is een factor 4 tot 5x sterker dan normaal enkel glas en daardoor uitermate geschikt voor bijvoorbeeld balustrades of glazen afscheidingen. Tevens zijn de thermische eigenschappen uitermate geschikt om het ook buitenshuis toe te passen.

Bij Glaskoning kunt u ook gehard gelaagd glas in afwijkende modellen bestellen. In het bestelproces kiest u een afwijkend model en geeft u de maten in. Houdt u er rekening mee dat de modellen met een buitenaanzicht getekend zijn. Wij zorgen ervoor dat het afwijkende model perfect voor u wordt geproduceerd.

Het bestellen van gehard gelaagd glas is bijzonder eenvoudig bij Glaskoning. Omdat ons glas direct van de groothandel komt, betaalt u altijd de laagste prijs. Selecteer de juiste dikte en voer de breedte en de hoogte in millimeters in. De levertijd van gehard gelaagd glas is tussen de 15 - 25 werkdagen. Let op: Momenteel een vertraging van 10 werkdagen bovenop de aangegeven levertijd.  Meer informatie over bezorgen en afhalen vindt u hier.