Bekijk onze producten

Enkel Glas Gehard

Welk type glas wilt u bestellen?

Geef hier de maat van uw glas op
Hier kunt u alleen gebruik maken van numerieke waardes.
Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.

Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult.
1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm.

Breedte
mm Hoogte
mm
Wilt u uw glas met afgeronde hoeken?
Wilt u een rooster bestellen?
Indien u een rooster besteld hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

Indien u een rooster besteld hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

Wilt u het glas laten slijpen?
Wat is pp slijpen?
Als glas wordt gesneden, ontstaan er scherpe randen. Voordat een glas vorm dan ook gebruiksklaar is, wordt deze geslepen en gepolijst. Bij deze bewerking wordt de dikte kant van het glas bewerkt zodat deze glanst en niet meer scherp is. Naast de diktekant worden aan de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden twee kleine randjes geslepen om de scherpe randen te verwijderen. De gehele bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten. Als laatste gaat het glas in een was- en droogmachine.

Wat is Facetslijpen?
Een facet is een schuin aflopende rand van een bepaalde breedte aan de rand van het glas. Vrijwel alle glassoorten in nagenoeg alle diktes kunnen worden voorzien van een geslepen facetrand. Omdat onder een bepaald aantal graden wordt geslepen, wordt de glas rand dunner naarmate het facet breder wordt. Hoe dikker het glas, hoe breder het facet gemaakt kan worden. Een facet kan zowel op een rechtlijnige als op een glasplaat met een afwijkende vorm uitgevoerd worden. Afhankelijk van de glasdikte, zijn er facetbreedtes mogelijk van 05 mm. t/m 45 mm

Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Enkel Glas Gehard
Enkel Glas Gehard
Enkel Glas Gehard
Enkel Glas Gehard

Gehard glas biedt optimale veiligheid

Gehard glas kent meerdere voordelen en één daarvan is dat er extra veiligheid mee gecreëerd wordt. De sterke eigenschappen van dit type beglazing maken dat het materiaal niet gemakkelijk te breken is. Gehard glas is stootvast en sterk en in vergelijking met regulier enkel glas wel vijf keer zo sterk. De eigenschappen die zijn toegevoegd aan dit type beglazing zijn ontstaan door het materiaal extreem te verhitten om daarna snel afgekoeld te worden. Daardoor ontstaat er extra hardheid. 

Een ander voordeel is dat gehard glas tegen grote druk bestand is. Bij het onverhoopt breken van het glas zal er sprake zijn van stukjes die niet scherp zijn, maar een zacht randje hebben. Dat waarborgt dan ook de optimale veiligheid, want door deze zachte randjes wordt de kans op verwondingen beperkt. Dit type beglazing met extra hardheid is voor verschillende doeleinden geschikt, zoals voor de toepassing in de vorm van een afscheiding van een balkon, maar ook in een deur of als tafelblad. 

Gehard glas geslepen of ongeslepen

U kunt online gehard glas bestellen en daarbij worden enkele opties geboden. Bijvoorbeeld om de keuze voor ongeslepen gehard glas of geslepen geharde beglazing. Bij de keuze voor geslepen beglazing zijn er twee opties beschikbaar, namelijk PP of facet geslepen. Voordat u echter bij deze keuze bent aangekomen, kunt u het type gehard glas selecteren met een bepaalde dikte in mm. Daarbij worden overigens ook meerdere keuzes geboden, zoals een uitvoering in melkglas, figuurglas of diamant.

Na het opgeven van de maten in millimeters van de breedte en de hoogte krijgt u de keuze voor het laten slijpen. Het aantal stuks kunt u daarna opgeven om vervolgens de bestelling verder af te ronden. Glaskoning.be zorgt vervolgens voor een snelle afhandeling, waarbij u het gehard glas rechtstreeks van de fabriek op het opgegeven adres in België geleverd krijgt.