glaskoning-glas-balustrade-qrailing-compressed

Figuurglas

Bij Glaskoning heeft u keuze uit verschillende soorten en diktes, voor bijvoorbeeld (zijlichten van) voordeuren of binnendeuren. U kunt ook figuurglas in afwijkende modellen bestellen en de randen van het figuurglas pp laten bewerken. Deze keuze geeft u aan in het bestelproces.

Glaskoning heeft 18 soorten figuurglas in het assortiment. Bekijk hier de verschillende soorten figuurglas.

LEVERTIJD: 5-12 werkdagen
LET OP: Momenteel een VERTRAGING VAN 10-18 WERKDAGEN bovenop de aangegeven levertijd. 

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Bekijk hier de verschillende soorten figuurglas.

Klik op het oranje informatie icoontje hier boven om de verschillende soorten figuurglas te bekijken.
Geef hier de maat van uw glas op

Bekijk hier de inmeetinstructie.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie. Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult, ZONDER decimalen. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht.
mm
Heeft u een afwijkend model?
Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?
Huizen en kantoren zijn steeds beter geïsoleerd. Dat resulteert in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren voor schone lucht is goed voor je gezondheid. Je kunt eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven je ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Ook voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend.

Indien u een rooster bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.
Wilt u het glas laten slijpen?

Bekijk hier het verschil tussen PP en facet slijpen in een video.

Wat is 'PP slijpen'?

Als glas wordt gesneden, ontstaan er scherpe randen. De snijrand kan worden bewerkt zodat deze minder scherp en dus veiliger is. PP slijpen betekent dat aan de snijrand de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden worden geslepen om de scherpe randen te verwijderen. De gehele bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten. Als laatste gaat het glas in een was- en droogmachine.

Wat is ‘facet slijpen’? 

Een facet is een schuin aflopende rand van een bepaalde breedte aan de rand van het glas. Een facet wordt toegevoegd voor de sier bij bijvoorbeeld binnendeuren, kasten of tafelbladen. Vrijwel alle glassoorten in nagenoeg alle diktes kunnen worden voorzien van een geslepen facetrand. Hoe dikker het glas, hoe breder het facet gemaakt kan worden. Afhankelijk van de glasdikte, zijn er facet breedtes mogelijk van 0,5 mm tot en met 45 mm.

Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Bij Glaskoning bieden wij alle meest voorkomende figuurglassoorten aan. Daar is er altijd wel een bij die past bij uw interieur. Bekijk hier de verschillende soorten figuurglas.

Als u als glazenmaker of particulier op zoek bent naar figuur glas dan slaagt u zeker op www.glaskoning.be. Het basisglas is uiteraard geschikt voor de meest uiteenlopende bewerkingen door de hoge transparantie. Men kan hier denken aan slijpbewerkingen.

Het bestellen van figuur glas is bijzonder eenvoudig bij www.Glaskoning.be. U hoeft alleen maar de juiste dikte uit te kiezen. Wij bieden de beglazing aan in een dikte vanaf 4 millimeter met variaties tot en met 6 millimeter. De breedte en de hoogte kunnen door u in millimeters vermeld worden in de daarvoor bestemde invoer velden. Standaard wordt het glas gesneden geleverd, maar u kunt bij enkel glas vanaf 4 millimeter de keuze maken om het PP geslepen geleverd te krijgen.
Daarnaast zijn de volgende opties mogelijk:
· PP slijping (gebruikersvriendelijk en een standaard voor ruiten die aangeraakt kunnen worden aan de
rand na plaatsing)
· Ventilatierooster (wanneer u het plaatst in de buitengeven , maar toch wilt ventileren)
· Modellen ; Hier kunt u de ruiten ingeven die een afwijkende vorm hebben, het aanzicht
is een buitenaanzicht


De levering vindt plaats vanaf de fabriek en er kan bij de bestelling geen gegarandeerde datum van bezorging worden meegedeeld. U kunt bij het bestellen van enkelvoudige beglazing echter rekening houden met een levertijd die op de bevestiging vermeld staat.
U krijgt een week van te voren de definitieve datum door en 36 uur van te voren een tijdsblok van 2 uur waarin wij leveren , zodat u niet de gehele dag thuis moet blijven