glaskoning-glas-balustrade-qrailing-compressed

Figuurglas

Bij Glaskoning heb je de keuze uit verschillende soorten en diktes, voor bijvoorbeeld (zijlichten van) voordeuren of binnendeuren. Je kunt ook figuurglas in afwijkende modellen bestellen en de randen van het figuurglas pp laten bewerken. Deze keuze geef je aan in het bestelproces.

Glaskoning heeft 18 soorten figuurglas in het assortiment. Bekijk hier de verschillende soorten figuurglas.

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product onder de configurator klik 'lees meer' ↓

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Bekijk hier de verschillende soorten figuurglas.

Klik op het oranje informatie icoontje hier boven om de verschillende soorten figuurglas te bekijken.
Geef hier de maat van uw glas op

Lees hier de inmeetinstructie of bekijk de video.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie. Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult, ZONDER decimalen. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?

Indien u een rooster bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.
Wilt u het glas laten slijpen?

Bekijk in de video hieronder het verschil tussen PP en facet slijpen. 

Wat is 'PP slijpen'?

Als glas wordt gesneden, ontstaan er scherpe randen. De snijrand kan worden bewerkt zodat deze minder scherp en dus veiliger is. PP slijpen betekent dat aan de snijrand de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden worden geslepen om de scherpe randen te verwijderen. De gehele bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten. Als laatste gaat het glas in een was- en droogmachine.

Wat is ‘facet slijpen’? 

Een facet is een schuin aflopende rand van een bepaalde breedte aan de rand van het glas. Een facet wordt toegevoegd voor de sier bij bijvoorbeeld binnendeuren, kasten of tafelbladen. Vrijwel alle glassoorten in nagenoeg alle diktes kunnen worden voorzien van een geslepen facetrand. Hoe dikker het glas, hoe breder het facet gemaakt kan worden. Afhankelijk van de glasdikte, zijn er facet breedtes mogelijk van 0,5 mm tot en met 45 mm.

Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Bij Glaskoning bieden wij alle meest voorkomende figuurglassoorten aan. Zo is er altijd wel één die bij jouw interieur past. Bekijk hier de verschillende soorten figuurglas.

Zowel als glazenmaker of als particulier vind je altijd wat je zoekt op www.glaskoning.be. Het basisglas is perfect voor de meest uiteenlopende bewerkingen dankzij de hoge transparantie. Denk hierbij aan slijpbewerkingen.

Figuurglas bestellen is erg simpel bij Glaskoning. Ons glas komt meteen van de groothandel, waardoor je altijd de laagste prijs betaalt. Selecteer de juiste dikte, voer de breedte en hoogte in millimeters in en wij zorgen voor de rest. De levertijd van enkel glas is tussen de 5 en 12 werkdagen. Vind hier meer informatie over bezorgen en afhalen.