Bekijk onze producten

Enkel Glas Draadglas

Welk type glas wilt u bestellen?

Geef hier de maat van uw glas op
Hier kunt u alleen gebruik maken van numerieke waardes.
Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.

Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult.
1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm.

Breedte
mm Hoogte
mm
Wilt u een rooster bestellen?
Indien u een rooster besteld hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

Indien u een rooster besteld hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Enkel Glas Draadglas
Enkel Glas Draadglas
Enkel Glas Draadglas

Draadglas met veiligheidskenmerken

Draadglas kenmerkt zich qua materiaal en uitstraling door de metalen draadjes die als wapening zijn aangebracht in een vierkant raster. Het veiligheidsaspect komt naar voren op het moment dat de draadbeglazing breekt. Het glas zal dan bij elkaar worden gehouden door het gaaswerk van de metalen draadjes in het raster. Daarmee wordt voorkomen dat de glasscherven in de rondte vliegen en verspreid neerkomen. Door het raster is er tevens sprake van een inbraakwerende werking. Het is namelijk lastig om draadglas met een enkele beweging in één keer stuk te krijgen.

Naast het veiligheidsaspect kent draadbeglazing ook nog een ander kenmerk en dat is dat de doorkijk sterk wordt beperkt. Overigens is de mate van doorkijk wel afhankelijk van het soort draadglas, want bij spiegeldraadglas is het glas wel doorzichtig door het polijsten van beide kanten. Bij Engelse beglazing van het type draadglas geldt dat de doorkijk wel weer sterk belemmerd wordt. Beide varianten worden verder gekenmerkt door de brandvertragende werking. Om deze reden kan dit type glas ook gebruikt worden als toepassing in een ruimte met een hoog risico op brandgevaar. 

Draadglas voordelig online bestellen bij Glaskoning

U kunt voordelig online draadglas bestellen bij Glaskoning.be, waarbij u de keuze krijgt tussen Engels draadglas of spiegeldraadglas. Zoals aangegeven zit het verschil vooral in de mate van doorzichtigheid. Bij uw voorkeur voor de Engelse variant hebt u nog de keuze om voor figuurdraadglas te kiezen. Na uw keuze daarvoor gemaakt te hebben, kunt u de gewenste maat in breedte en hoogte invullen. De maten dient u in millimeters weer te geven. 

Tot slot wordt gevraagd naar het aantal stuks, waarna u de bestelling simpel kunt afronden door persoonlijke gegevens in te vullen en de betaling te voldoen. U kunt op een betrouwbare manier betalen door van MisterCash gebruik te maken. Wij zorgen ervoor dat de fabriek zo snel mogelijk het gewenste draadglas levert en Glaskoning zorgt voor de bezorging in België. 

Engels draadglas

Engels draadglas

Spiegeldraadglas