header

Diamantglas

Ook als particulier betaalt u de laagste prijs bij ons. Bovendien is het online bestellen heel gemakkelijk en leveren wij het door u bestelde diamantglas af op ieder adres in België. Rechtstreeks van de fabriek tot bij u voor de deur.

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?
Geef hier de maat van uw glas op

Bekijk hier de inmeetinstructie.

mm
mm
Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Hier kunt u alleen gebruik maken van numerieke waardes. Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.
Wilt u uw glas met afgeronde hoeken?
Wilt u een rooster bestellen?
Indien u een rooster bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.
Wilt u het glas laten slijpen?

Wat is 'PP slijpen'?

Als glas wordt gesneden, ontstaan er scherpe randen. De snijrand kan worden bewerkt zodat deze minder scherp en dus veiliger is. PP slijpen betekent dat aan de snijrand de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden worden geslepen om de scherpe randen te verwijderen. De gehele bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten. Als laatste gaat het glas in een was- en droogmachine.

Wat is ‘facet slijpen’? 

Een facet is een schuin aflopende rand van een bepaalde breedte aan de rand van het glas. Een facet wordt toegevoegd voor de sier bij bijvoorbeeld binnendeuren, kasten of tafelbladen. Vrijwel alle glassoorten in nagenoeg alle diktes kunnen worden voorzien van een geslepen facetrand. Hoe dikker het glas, hoe breder het facet gemaakt kan worden. Afhankelijk van de glasdikte, zijn er facet breedtes mogelijk van 0,5 mm tot en met 45 mm.

Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Bij Glaskoning bieden wij alle diktes aan die leverbaar zijn van 4 tot en met 10 mm dik. Als u als glazenmaker of particulier op zoek bent naar Diamant glas dan slaagt u zeker op www.glaskoning.be
Het basisglas is uiteraard geschikt voor de meest uiteenlopende bewerkingen door de hoge transparantie. Men kan hier denken aan facet bewerkingen of slijpbewerkingen

Diamant glas (of ook wel “extra helder glas”) heeft in tegenstelling met het normale Enkel glas door het lage gehalte aan ijzeroxide die het zand bevat geen licht groene kleur. Door toevoeging van andere middelen bij het smelten van normale enkel glas en dit met een hogere smeltingstemperatuur wordt het ijzeroxide, dat het zand als bestanddeel van glas bevat, verwijderd. Zo ontstaat er extra helder glas met een grotere lichtdoorlaatbaarheid. Er zit dus geen groene tint in die de eigen kleur van het glas is

Het Floatprocédé werd in 1952 en is nu een internationale norm voor productie van hoogwaardig glas. Een zorgvuldige mengeling van kalk, zand, soda en dolomiet alsook glasgruis wordt gesmolten bij een temperatuur van 1.600°C en komt in een ondiep bad van gesmolten tin terecht: het glas blijft op het tin drijven en vormt een gelijkkunstige gepolijste laag. De dikte van het glas wordt bepaald door de doorvoersnelheid van de band.

Het bestellen van diamant glas is bijzonder eenvoudig bij www.Glaskoning.be . U hoeft alleen maar de juiste dikte uit te kiezen. Wij bieden de beglazing aan in een dikte vanaf 4 millimeter met variaties tot en met 10 millimeter. De breedte en de hoogte kunnen door u in millimeters vermeld worden in de daarvoor bestemde invoer velden. Standaard wordt het glas gesneden geleverd, maar u kunt bij enkel glas vanaf 4 millimeter de keuze maken om het PP geslepen geleverd te krijgen.
Daarnaast zijn de volgende opties mogelijk:
· Ronde hoeken; variërend met een radius van 10 tot 100 mm
· Facetslijpingen vanaf 10 t/m 40 mm breed
· PP slijping (gebruikersvriendelijk en een standaard voor ruiten die aangeraakt kunnen worden aan de
rand na plaatsing)
· Ventilatierooster (wanneer u het plaatst in de buitengeven , maar toch wilt ventileren)
· Modellen ; Hier kunt u de ruiten ingeven die een afwijkende vorm hebben, het aanzicht
is een buitenaanzicht


De levering vindt plaats vanaf de fabriek en er kan bij de bestelling geen gegarandeerde datum van bezorging worden meegedeeld. U kunt bij het bestellen van enkelvoudige beglazing echter rekening houden met een levertijd die op de bevestiging vermeld staat.
U krijgt een week van te voren de definitieve datum door en 36 uur van te voren een tijdsblok van 2 uur waarin wij leveren , zodat u niet de gehele dag thuis moet blijven