header

Zilveren spiegels

Wij bezorgen overal in België en bij ons bent u altijd voordelig uit doordat wij scherpe groothandelprijzen hanteren. Ook als particulier profiteert u bij ons van de laagste prijzen.

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type spiegel wilt u bestellen?

Uitleg verschillende typen spiegels
VEILIGHEIDSSPIEGEL = Spiegel met een folie, die bij een breuk niet in heel veel kleine scherpe stukjes uiteen valt, maar aan elkaar blijft. 

TUINSPIEGEL =  Gehard glas. Kan tegen vriezen, water, etc. 

CONFRONTATIESPIEGEL = Spiegel die aan één zijde doorkijkbaar is. 

Geef hier de maat van uw glas op
mm
mm
Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult. Dus: 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Hier kunt u alleen gebruik maken van numerieke waardes. Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.
Wilt u uw spiegel met afgeronde hoeken?
Wilt u de spiegel laten slijpen?

Wat is 'PP slijpen'?

Als glas wordt gesneden, ontstaan er scherpe randen. De snijrand kan worden bewerkt zodat deze minder scherp en dus veiliger is. PP slijpen betekent dat aan de snijrand de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden worden geslepen om de scherpe randen te verwijderen. De gehele bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten. Als laatste gaat het glas in een was- en droogmachine.

Wat is ‘facet slijpen’? 

Een facet is een schuin aflopende rand van een bepaalde breedte aan de rand van het glas. Een facet wordt toegevoegd voor de sier bij bijvoorbeeld binnendeuren, kasten of tafelbladen. Vrijwel alle glassoorten in nagenoeg alle diktes kunnen worden voorzien van een geslepen facetrand. Hoe dikker het glas, hoe breder het facet gemaakt kan worden. Afhankelijk van de glasdikte, zijn er facet breedtes mogelijk van 0,5 mm tot en met 45 mm.

Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Bij www.glaskoning.be kan met spiegels bestellen in 3 kleuren namelijk Zilveren / Bronzen / Grijzen. Spiegels hebben een stijlvol karakter en sluiten dan ook perfect aan in vrijwel iedere inrichting. Het glas is voorzien van een spiegeleffect. Dat effect wordt verkregen doordat het glas van een zilverlaag wordt voorzien. Bij het aanbrengen van het zilverlaagje op blank glas ontstaat er een zilveren spiegel. Indien de laag op gekleurd glas zou worden aangebracht, wordt er gesproken van bronsglas.

Bij www.glaskoning.be wordt de mogelijkheid geboden om zilveren spiegels naar wens te laten slijpen. Het is uiteraard ook mogelijk om een ongeslepen spiegel te bestellen. Indien uw voorkeur wel naar het slijpen uitgaat, dan wordt de keuze geboden tussen een facet geslepen spiegel of een PP geslepen spiegel. Bij een facet is er sprake van een schuin aflopende rand en bij het PP slijpen wordt de kant bewerkt zodat de scherpheid weggenomen wordt en er een glans ontstaat. Op de voorbeelden van de afbeeldingen kunt u het verschil duidelijk waarnemen.

Door het gebruik van spiegels worden nieuwe dimensies gecreëerd, ruimtes vergroten en decoratieve mogelijkheden zijn uiteenlopend: spiegels staan garant voor jarenlang genot en comfort. Spiegels gemaakt zonder koper noch amoniakuitstoot met een loodvrije verf dragen bij tot het milieubehoud en zijn vooral gewaardeerd om hun weerstand tegen corrosie.

U kunt bij ons op elk gewenst moment online zilveren spiegels bestellen. Daarbij hebt u naast de optie voor het slijpen van het glas ook de keuze uit verschillende diktes. Wij bieden u namelijk een standaard zilveren spiegel met een dikte van 4 millimeter en met een dikte van 6 millimeter aan. Selecteer eenvoudig de gewenste dikte en geef vervolgens de gewenste maten op in millimeters, waarbij de breedte en hoogte genoteerd kunnen worden in het lege invulveld.

Vervolgens komt u bij de keuze met betrekking tot het slijpen van zilveren spiegels en kunt u laten weten hoeveel exemplaren u wenst te bestellen. Als u meerdere spiegels wenst te bestellen in afwijkende maten, dan kunt u eerst deze bestelling aan de winkelwagen toevoegen om daarna opnieuw de gewenste voorkeuren door te geven. De spiegels worden vervaardigd en daarna direct vanaf de fabriek geleverd en bezorgd op het opgegeven adres.

Daarnaast zijn de volgende opties mogelijk:

- Ronde hoeken; variërend met een radius van 10 tot 100 mm
- Facetslijpingen vanaf 10 t/m 40 mm breed
- PP slijping (gebruikersvriendelijk en een standaard voor ruiten die aangeraakt kunnen worden aan de rand na plaatsing)
- Ventilatierooster (wanneer u het plaatst in de buitengeven , maar toch wilt ventileren)
- Modellen ; Hier kunt u de ruiten ingeven die een afwijkende vorm hebben, het aanzicht is een buitenaanzicht.